Hamburg’da Hüseyin Velioğlu’nu  anma programı

Hamburg’da Hüseyin Velioğlu’nu anma programı

Hizbullah Cemaatinin lideri Şehit Rehber Hüseyin Velioğlu, şehadetinin 16. Yılında Almanya’nın Hamburg kentinde hizmetlerini sürdüren Vahdet Camisinde düzenlenen programda rahmetle anıldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde hizmetlerini sürdüren Vahdet Camisinde düzenlenen Şehit Rehber Hüseyin Velioğlu’nu anma programı, Muhammed Edib’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Vuslat İlahi Gurubu’nun seslendirdiği Şehit Rehber’i konu alan  ilahi ve ezgilerin ardından   Şehit Rehberin Hayatı ve mücadelesi ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon izletildi.

Programda,Vahdet Camii imamlarından Molla M.Emin Hakseven, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hakseven konuşmasında "Bugün İslam davasının Kürdistan bölgesinde suç sayıldığı, 1925'ten ta bugüne kadar  namaz kılmanın ve Kur’an okumanın suç sayıldığı ve bölgenin bütün ilim adamlarının İslam’dan el çektiği bir dönemde, bu davaya el uzatan bir gençlik bir cemaat oluştu. Tarih beşeriyetin hayatında bir çok şey kaydetmiştir. Lakin bu tarih gerçekten zor bir tarihti, 17 Ocak 2000’de Müslümanlara karşı yapılan ağır saldırılarla geçmiştir. Kendini Müslüman sayan birçok grup ve teşkilat Müslümanlara dil uzatıyordu. Ama bugün görüyoruz ki geçmişte Müslümanlara iftira edip dil uzatanlar, bugün pişmanlıklarını dile getiriyorlar. Müslümanların yapmış olduğu güzel çalışmalardan gıpta ile söz ediyorlar. O gün çekilen sıkıntı ve acılar bugün cemaatin büyüyüp genişlemesine, Avrupa’da bütün ülkelere yayılarak meyvesini vermiştir."

Konuşmasını Şehit Rehberi rahmetle anarak bitiren Molla M.Emin Hakseven’in ardından mikrofonu alan Molla Abdulkadir Aydin, Şehit Rehber Hüseyin Velioğlu’nun güzel ahlakı ile ilgili bir kac anektod  paylaştı.

Program  Adem Şekerdağ ve M. Şirin Atlı'nın okuduğu şiirlerle devam etti.

Tevhid Tiyatro ekibinin serglediği ‘Zindandaki Yusufiler’ adlı tiyatro oyunundan sonra program  yapılan İsm-İ Azam duası ile sona erdi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.