Hamdan: Gazze'deki soykırım suçlarına ilişkin küresel sessizliğin devam etmesi, siyonist teröre teslim olmaktır

Hamdan: Gazze'deki soykırım suçlarına ilişkin küresel sessizliğin devam etmesi, siyonist teröre teslim olmaktır

HAMAS lideri Usame Hamdan, işgalin, Filistin halkına karşı soykırım savaşını sürdürdüğünü belirterek dünyanın buna sessiz kalmasının siyonist teröre teslim olmak anlamına geldiğini vurguladı.

HAMAS lideri Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Aksa Tufanı harekatının 111. gününde basın açıklaması düzenledi.

"İşgal, Filistin halkına karşı soykırım savaşını sürdürüyor ve dünya buna sessiz kalıyor." diyen Hamdan, bu sessizliğin "suç ortaklığı" ve ancak Amerikan yönetiminin desteklediği "siyonist teröre teslim olmak" anlamına gelebileceğini kaydetti.

İşgalin, yerinden edilmişlere ve Gazze hastanelerindeki hastalara karşı korkunç suçlar işlediğine dikkat çeken Hamdan, "Nazi işgali Gazze Şeridi'nde 17'den fazla mezarlığı yıktı, şehitlerin cesetlerini alıp çaldı, üzerlerinde tahrifler yaptı, parçaladı, organlarını çaldıktan sonra geri verdi. Tam anlamıyla bir siyonist suç sayılan bu olay, her türlü sınırı aşan, her türlü değer, gelenek, ahlak ve ilahi kanunları aşan bu işgalin sadizmini ve faşizmini ifade etmektedir." dedi.

İşgalin, Gazze Şeridi sınırlarında güvenlik koridoru oluşturma planlarının suç ve Filistin topraklarına yönelik apaçık bir saldırı olduğunu ifade eden Hamdan, başarısız suçlu Netanyahu'nun bazı hedeflerine ve savaş planlarına ulaşacağı hayallerine kapıldığını söyledi.

Washington'un, işgalin gerçekleştirdiği soykırıma tam anlamıyla ortak olduğunu vurgulayan Hamdan, ABD yönetiminin Gazze'de sivillerin, yardım personelinin ve insani yardım kuruluşlarına ait tesislerin korunması için siyonist işgale yaptığı sözde çağrıların, anlamsız, etkisiz ve boş propagandadan ibaret olduğunu kaydetti.

Hamdan, dünyadaki tüm ülkelere, hükümetlere, insan hakları ve insani yardım kuruluşlarına, "Siyonist işgale ve onun siyasi ve askeri liderlerine karşı, saldırgan eylemlerini suç saymak ve onları savaş suçlusu olarak yargılamak için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açmaya devam etmeleri" çağrısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.