‘Hamile olan eşimi gözaltına almaya çalışıyorlar’ “Polisler hastaneyi kuşatmış durumdalar”

‘Hamile olan eşimi gözaltına almaya çalışıyorlar’ “Polisler hastaneyi kuşatmış durumdalar”

Diyarbakır’da bugün sabah saatlerinde erken doğum sancısıyla gittiği özel bir hastanede gözaltına alınmak istenen 28 Şubat mağduru Serap Ülsen’in eşi Tekin Ülsen yaşadıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’da 28 Şubat sürecinde bir camide Kur’an-ı Kerim dersi verirken İslami faaliyet yaptığı suçlamasıyla fişlenip hakkında dava açılan ve dava neticesinde 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Serap Ülsen, bugün erken doğum sancısıyla gittiği özel bir hastanede polis tarafından gözaltına alınmak istendi.

Eşinin çok büyük sıkıntılar çektiğini ve hamile haliyle polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışıldığını belirten Serap Ülsen’in (38) eşi Tekin Ülsen, yaşadıklarına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Tekin Ülsen, kendilerine karşı çifte standardın uygulandığını söyledi.

“Eşim Kur’an dersi verdiği için gözaltına alındı”

Eşinin 28 Şubat’ın yarattığı sıkıntıları hâlâ yaşadığını belirten Tekin Ülsen, “Gençlik yıllarında Diyanet tarafından resmi bir Kur’an Kursunda ders aldı ve bundan sertifika da aldı. Burada insanlara faydalı olan imani bir şekilde dersler vermeye başladı. Bu yaptıklarından dolayı 28 Şubat rüzgârıyla gözaltına alındı. Gözaltında iken 5 aylık çocuğunu düşürdü. Daha sonra ceza onaylandıktan sonra çocuğumuz dünyaya geldi. 2 ay prematüre olarak kaldı. Eşim o esnada çok sıkıntı çekti. Herkes biliyor ki evlat acısı gibi zor bir durum yok. Biz bir evladımızı kaybettikten sonra iki ay boyunca hastane kapısında gidip geldik.” diye konuştu.

“Eşimi hamile haliyle gözaltına almaya çalıştılar”

Gittiği hastanede doktorun eşini acil olarak müşahede altına aldığını kaydeden Ülsen, “Ancak sabah erken polisler gelip eşimi hamile haliyle gözaltına almaya çalıştı. Eşimin bu durumu dile getirdik ama bir şey yapılmadı. Kapıda 2 bayan polis hasta odasına gelip eşimi kontrol altına almaya çalıştılar. Doktor ise bu polislere karşı çıktı ve’ hayati tehlikesi var’ diyerek izin vermedi. Gerekli makamları ve ilgili kurumları da harekete geçirdi. Kapıda 2 bayan polis bekliyor ve gelip gidenleri de arama edercesine kontrol edip öyle içeri bırakıyor. Eşim zaten büyük bir stres yaşıyor. Zaten kendisi kalp hastasıdır, bir damarında tıkanıklık var ve ayrıca yüksek tansiyon hastasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Polisler hastaneyi kuşatmış durumdalar”

Eşinin bu durumunu sağlık raporuyla birlikte mahkeme savcısına götürüp beyanda bulunduğunu dile getiren Ülsen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak Savcı bize, ‘Siz terör suçlususunuz’ dedi. Avukatımız da durumu izaha başladı ve hasta haklarından söz etti. Bunun üzerine Savcı, kararını sonra vereceğini söyledi. Şu anda polisler hem kapıda, hem koridorda hem de hastanenin ön ile arka kapısında nöbet tutuyor. Bu durumu eşime anlatamadım ama kapı önündeki bayan polisleri gördü. Eşim bu gürültüden dolayı stres altında bekliyor. Polisler bize, eşimi bu halde alıp mahkemeye götüreceklerini söylüyorlar.”

“Bizde herkes gibi adalet istiyoruz”

Tekin Ülsen, eşinin ve karnındaki bebeklerinin şu anda hayati tehlikesinin olduğunu belirterek, son olarak şunları söyledi: “Dünyaya gelecek evladımızı cezaevinde büyütmemizi istiyorlar. Beni, eşimi ve çocuğumu etkiliyorlar. Eşim bu halde olmasına rağmen kalp hastası çocuğumuzu hastaneye götüremiyorduk. Bu durumu da eşime açıklayamıyorum. Dışarıdaki durumu da öğrendi. Eğer eşim cezaevine konursa 6 yaşındaki diğer çocuğum da bu cezayı çekecek. Eşimin cezasını 6 ay erteleyebilirler ve bu yasayı uygulamalarını istiyoruz. Eğer adalet ve eşitlik varsa ve bu yasalar herkesi kapsıyorsa bu yasadan bizler de yararlanmalıyız.”

Edinilen bilgilere göre Serap Ülsen, İslami çalışmalarından dolayı 28 Şubat sürecinde fişlendiği ve 2000’li yıllarda hakkında açılan davadan dolayı yargılandığı ve kendisine 6 yıl 3 ay ceza verildiği bunun da 2009 yılında Yargıtay tarafında onanarak kesinleştiği belirtildi. Polisin Ülsen’i gözaltına almak için hastane önünde beklemeye devam ettiği bildirildi. (Ali Fidancı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler