Hangi alana ne kadar öğretmen atanacak ?

Hangi alana ne kadar öğretmen atanacak ?

MEB, şubat atamalarında önceliği LYS'ye yönelik branşlardaki eksiklikleri gidermeye verdi. Buna göre atamaların yüzde 58'i bu branşlardaki öğretmenlere ayrıldı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının okullar açılmadan önceki son cuma günü olan 6 Şubat tarihine yetiştirileceğini açıkladı. Sakıp Sabancı Basın Merkezi’ndeki haftalık basın bilgilendirme toplantısına katılan Aydoğdu, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aydoğdu özetle şunları söyledi:

108 ALANA ATAMA

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, 9 nolu kararla 118 alan tespit etti, ancak 10 alan kapandığı için kontenjan veremedik. Bu nedenle 15 bin atamayı 108 alana yapacağız. 108 alana atama yaptığımız zaman öncelikle bizim ihtiyaca göre bunu yapmamız gerekiyor.

14 BİN TARİHÇİ ATAMA BEKLİYOR, BİN KİŞİ ATANACAK

Örneğin tarih alanında 14 bin 288 aday bekliyor ama bizim ihtiyacımız 1000 kişi. Kontenjanlarımızla ilgili sayı vermeden, Türkçe, matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve sosyal bilimler derslerinden TEOG ile edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden LYS’ye yönelik branşlara kontenjanın yüzde 58’ini ayırdık.

114 BİN ÖĞRETMEN İHTİYACI

Aydoğdu, "Şunu bilmemiz gerekiyor, bizim 114 bin öğretmen ihtiyacımız, dışarıda 278 bin bekleyen var. Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor." diye konuştu.

EN ÇOK AÇIK BULUNAN ALANLAR

Aydoğdu, 2003-2014 arasında 459 bin 314 öğretmenin bakanlık kadrolarına dahil edildiğini belirterek, şu anda hiçbir ilde öğretmen doluluk oranının yüzde 80'in altında olmadığını kaydetti. Hamza Aydoğdu, "459 bin 314 öğretmen atamamızla Türkiye genelindeki öğretmen doluluk oranı yüzde 86,35'e ulaşmıştır. Son 3 yılda 150 bin öğretmen ataması yaptık" dedi.

BAZI ALANLARDA FAZLALIK VAR

En çok ve en az ihtiyaç duyulan 10 alanı belirlediklerini kaydeden Aydoğdu, en çok İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim ve rehberlik, ilköğretim matematik, sınıf öğretmenliği, Türkçe, okul öncesi, beden eğitimi ve fen bilimleri branşlarına ihtiyaç bulunduğunu bildirdi. Aydoğdu, felsefe, tarih, konaklama seyahat hizmetleri, halıcılık kursu gibi alanlarda ise fazlalık bulunduğunu ifade etti.

KESİN OLMAYAN KONTENJANLAR:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.