Hani Abacılar köyünde Muhammedi sevda

Hani Abacılar köyünde Muhammedi sevda

Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı Hani İrşad-Der tarafından Abacılar (Néribé çulago) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği halkın yoğun teveccühüyle gerçekleşti.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı Hani İrşad-Der'in Abacılar (Néribé çulago) köyünde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum programında, bayanların yoğunlukta olması gözlerden kaçmadı.

 

Ahmet Yağmur'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe Mevlüd-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

 

Ardından Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil bir konuşma yaparak, Hz Peygamber (S.A.V)'in ümmet ve insanlık için çektiği eziyetlere değindi.

 

İnsanlığın kurtuluşunun Hz. Peygamber'in mesajına kulak vermekle gerçekleşeceğini, İslam ümmetinin Hz. Muhammed (S.A.V)'in şefaatine nail olabilmesi için hayatının her alanına Hz. Peygamber'in Sünnet-i Seniyyesi'ni hakim kılması gerektiğini belirtti.

 

Konuşmanın ardından Semanur isimli küçük bir kız çocuğunun okuduğu "571" başlıklı şiir duygu dolu bir atmosferin oluşmasına yol açtı.

 

Program Grup Vuslat'ın Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile ilgili okuduğu ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi. (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.