Hani' de "Tesettür " konulu konferans verildi

Hani' de "Tesettür " konulu konferans verildi

Tesettüre Çağrı Platformuna (TES-ÇAĞ) üye Derneklerden Hani İrşad-Der "Müslüman Kadının Onuru Tesettür" adlı bir konferans düzenledi.

DİYARBAKIR-Tesettüre Çağrı Platformuna (TES-ÇAĞ) üye STK'lardan Hani İrşad-Der" Müslüman Kadının Onuru Tesettür" adlı bir konferans düzenledi. İlginin yoğun olduğu program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ezgi ve ilahilerle devam etti.

Programa Konuşmacı olarak katılan Araştırmacı yazar Sümeyye Ürük, İslam'da Tesettürün önemine dair bir konuşma yaptı. Konuşmasına, "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." Mealindeki Ahzap Süresinin 59'ncu ayetini okuyarak başlayan Ürük, Tefsir âlimlerinin, "Cilbab, dışarı çıkarken bir bayanın kendisini günahtan koruması için üzerine aldığı geniş bir örtüdür. Tesettürlü kadın da bu haliyle hem Allah'ın emrini yerine getirir hem de namusunu muhafaza altına alır."dediklerini hatırlattı.

"Tesettürlü kadın gelenek ve göreneklerden gelen bir örtünmeyi körü körüne taklit etmez." diyen Ürük, "Bizim için ölçü Allah'ın( C.C )ayetleri olmalıdır. Başımızı örtmemiz bir baskı unsuru değil bilakis bir şereftir. Müslüman bir kadın giymiş olduğu tesettüre layık olmalıdır. Bir Müslüman kadın tesettürüne sahip çıkmalıdır ve bunu nesilden nesile aktarmalıdır."ifadelerini kullandı.

Ürük, örtünün kadının edep ve hayası olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı.


Program, Şeytanın Tesettürlü kadınları nasıl açıklığa teşvik ettiği ile ilgili tiyatro gösterimi ile sona erdi.(Ahmet Akyıldırım-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.