Hani Esnafından PKK/BDP'ye Tepki

Hani Esnafından PKK/BDP'ye Tepki

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bir grup esnaf, yaptığı basın açıklaması ile bölgede son dönemlerde yaşanan olayları ve kepenk kapatmalarını kınadı.

DİYARBAKIR - Son dönemlerde yaşanan olaylar ve kepenk kapatmalara tepki gösteren Hani'deki bir grup esnaf, yaptıkları basan açıklamasıyla, hiçbir partinin ve siyasi ideolojinin kirli emellerine ortak olmayacaklarını belirtti.

Hani Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasını ilçe esnafı adına Ali İhsan Bal okudu. Her zaman halktan yana olduk ve olacaklarını belirten Bal, bir haksızlık varsa onu da bertaraf etmeye çalışacaklarını söyledi.

"Kimsenin kirli emellerine ortak olmayacağız"
Hiçbir partinin ve siyasi ideolojinin kirli emellerine ortak olmayacaklarını vurgulayan Bal, Lice'deki olayları hatırlatarak, "Bu iktidar savaşınızda, alan kapmaca oyununuzda hep zarar eden biz esnaf olduk. Bundan böyle hiç kimsenin kavgaları için kendimizi ezdirmeyeceğiz. Hani kaosu fitneyi hak etmiyor." dedi.

"Kimsenin gönlümüze, yollarımıza, işyerlerimize kilit vurma hakkı yok"
Hanililer olarak artık refah, birlik ve huzur istediklerini belirten Bal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Haninin sahipleri olarak, kimsenin gönlümüze, yollarımıza, işyerlerimize kilit vurma hakkı yoktur. Hani’nin kaderi 3-5 zibidinin dudakları arasında çıkan sözlerle belirlenemez. Esnaf olarak bizler bu zulme, bu zorbalığa dur diyoruz ve her zaman da diyeceğiz."

Her fırsatta bizleri kaosa sürüklemek isteyen bu zihniyetin hiçbir kararına uymuyoruz
Kimsenin siyasetine karışmadıkları gibi kimsenin de kendi ticaretlerine karışma hakkı olmadığını belirten Bal, "Buranın sahipleri bizleriz, burada geçmişimiz olduğu gibi geleceğimizde olacaktır. O geleceği savunma ve müdafaa etme bizler için çok mühim bir vazifedir. Ey Hanililer uyanın ve Haniye sahip çıkın. Şeylerin, alimlerin, veli kulların bizlere miras bıraktığı Hani, dini imanı tanımayan, mürted ve zorbalara teslim edilemez. Bundan böyle bizleri her fırsatta kaosa sürüklemek isteyen, yakan, yıkan bir zihniyet ve anlayışı kabul etmiyor ve zararımıza olan hiçbir kararına uymuyoruz." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)









 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler