Hani Gürbüz'de yarım kalan Camii yardım bekliyor

Hani Gürbüz'de yarım kalan Camii yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde yaklaşık 7 yıl önce yapımına başlatılan Merkez Cami'nin bitirilebilmesi için hayırseverlerden yardım bekleniyor.

DİYARBAKIR-Diyarbakır merkeze 60, Hani ilçesine ise 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 5 bin nüfuslu olan Gürbüz beldesi sakinleri, yaklaşık 7 yıl önce başladıkları Gürbüz Merkez Camisi'nin bitirilebilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Gürbüz Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cuma Kaya, köylülerin bütün imkânlarını kullandıklarını dile getirerek, caminin eksik kalan kısımlarını yapabilmek için devletten ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Beldede yapımına başladıkları cami hakkında bilgi veren Kaya, "Camimiz 2006 yılında 2200 metre kare alan üzerinde inşaata açıldı. Cami üç kattan oluşmaktadır. Şuan iki katını köylülerin imkânlarıyla kısmen bitirdik. Fakat gücümüz tükendi." dedi.

2 milyon TL'ye mal olacak camiye yetkililerin yalnız 24 bin TL yardımda bulunduğunu ifade eden Kaya, köyün camisi için kadınların yoğurt ve süt ürünlerinden elde ettikleri geliri bağışladıkları için caminin iki katını yapabildiklerini belirtti.

Yardım için çevredeki köyleri de bir bir dolaştıklarını söyleyen Kaya, "Hep el açmakla, köy köy dolaşarak camiye yardım topladık. Şuan caminin yapılan kısımlarından dolayı 45 bin TL borcumuz var. Maddi gücümüz tükendiği için caminin yapımını şimdilik durdurduk." ifadelerini kullandı.

Caminin kalan kısmını yatılı Kur'an Kursu olarak yapmayı planladıklarını söyleyen Kaya, maddi imkânsızlıktan dolayı bu düşüncelerinin hayata geçirilemediğini söyledi.


Kaymakamlıktan kendilerine 3 yıl önce yapılan çimento yardımı dışında herhangi bir yardımın yapılmadığını söyleyen Kaya, "Caminin 4 minaresinin temeli atılmamış durumda. Bu cami halk tarafından yapıldı. Artık gücümüz tükendi, bize yardım etmek isteyenler, 0642 514 98511 50001 hesap numarasından ve ya  0538 588 89 94 numaralı telefondan bize ulaşabilirler. Biz herkesten yardım istiyoruz. Unutulmasın ki bu Allah rızası içindir." şeklinde konuştu.

Köylülerden Veysi Çeliker ise, sattıkları yoğurtların parasıyla camiye başladıklarını fakat güçleri tükendiği için caminin yarım kaldığını söyleyerek devlet yetkilileri başta olmak üzere tüm hayırseverlerden yardım istediklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler