Hani İrşad-Der’den kurban seferberliği

Hani İrşad-Der’den kurban seferberliği

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde faaliyetlerde bulunan Hani İrşad-Der, Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaçlara yapacağı kurban eti yardımı için çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde faaliyetlerde bulunan Hani İrşad İlim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der), yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle fakir ve muhtaçlara yönelik yapacağı kurban eti dağıtımı için çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İrşad-Der yöneticilerinden Nihat Çam, "Kurban Bayramında yetimler başta olmak üzere fakir ve muhtaçlara yönelik et dağıtmak istiyoruz. Tespit ettiğimiz 100’den fazla aile var. Ve bu aileler yıl boyunca evlerinde et görmeyen insanlardan oluşuyor. Önceliğimiz yetimler başta olmak üzere birinci derece fakir ve muhtaç aileler. Tespit ettiğimiz bu ailelere bir nebze de olsa yardım ederek onlara kurban etlerini ulaştırmak istiyoruz." dedi.

Dernek olarak insanları bu hayra ortak etmek istediklerini belirten Çam, "Müslüman ve dindar halkımızı kurban kesmeye ve bu vesile ile Allah’a yaklaşmaya davet ediyoruz. Kurban bizlere Hz İbrahim'den kalma bir sünnettir. Yine kurban, Hz İsmail'in teslimiyetini temsil ediyor. Bu hayırdan mahrum olmamak ve kıyamet gününün zorluklarına karşı kurtuluş vesilesi olan kurbana gereken önemi vermeliyiz. Bazıları biz Şafi'yiz diyerek kurban kesmiyor. Oysa peygamber efendimiz, 'kurban kanı ilk döküldüğü anda günahların bağışlanmasına sebep olur' buyurur. Bu hadise bakara kurbana gereken önemi vermeli ve imkanımız varda kurban vermekten geri durmamalıyız." şeklinde konuştu.

Dernek olarak bu yıl kurban bedeli olarak 450 TL belirlediklerini dile getiren Çam, son olarak adak veya nezirlerde de kendilerini vekil tayin etmeleri durumunda kurban etlerini önceki yıllarda olduğu gibi, gereken titizliği göstererek yetim mağdur ve fakirlere ulaştıracaklarını belirtti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.