Hani Sergen köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Hani Sergen köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Diyarbakır Hani İlçesine bağlı Sergen köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber âşıkları bir araya geldi.

Her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ile il, ilçe, köy ve mahallelerde Müslümanları bir araya getiren ve Hz. Peygamber’i (sav) anlama ve yaşatma adına çalışmalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yılda düzenlediği etkinliklerle Hz. Peygamberi anlatmaya devam ediyor.

Diyarbakır Hani ilçesi Sergen köyünde de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, köylülerin yoğun katılımı ile köy meydanında yapıldı.

Hani ilçesine bağlı Sergen köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde bulunan Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Hani İrşad-Der), düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine köy ve çevre halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinliğe kadın, erkek, genç, yaşlı, yüzlerce peygamber sevdalısı katılırken, etkinlik alanında taşınan Tevhid bayrakları güzel görüntüler oluşturdu.

Saat 14.00’da Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup Aksanın okuduğu Kürtçe mevlit ile devam etti. Program esnasında alandakilere Meyve suyu ve kek gibi bazı ikramlarda bulunuldu.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte, Özlem Ajans sanatçıları ve Gürbüz Kız Çocuk İlahi Grubunun okuduğu ilahi ve marşlarla katılımcılar coşarken, Semanur isimli kız çocuğunun okuduğu şiirlerle duygulu anlar yaşandı.

Özlem ajans sanatçılarının okuduğu hareketli parçalar eşliğinde zaman zaman halay çekilerek toplu halde tekbirler çekildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Molla Ahmet İşnel, ümmet için her zorluğu ve çileyi çeken, gece gündüz uyumayıp sadece ümmetinin maslahatını düşünen Hz. Muhammed’in (sav) şahsında Allah’ın rızasına talip olduklarını ve O’nun şefaatine nail olmak için bu meydanlarda olduklarını söyledi.

‘’İslam ile alakası olmayan kişileri lider olarak görüyorlar’’

Yaşadığımız  dönemin fitnenin hüküm sürdüğü bir dönem olduğunu ve bu dönemde bazı insanların kendilerini kurtaracak olan Hz. Muhammed (sav) yerine namaz ve abdestten haberi olmayan kişileri kendilerine lider olarak gördüğünü belirten İşnel, ‘’ Bugün yeryüzünde namaz ve abdestten habersiz kişileri kendilerine lider seçmiş, kurtuluşlarını onlardan bekleyen kişileri diğer dünyada büyük bir azap ve utanç beklemektedir.’’ dedi.

‘’Hz. Muhammed için toplanıyoruz’’

Bugün meydanları Hz. Muhammed’i (sav) seven ve onu takip etmek isteyenler tarafından doldurulduğunu belirten İşnel, ‘’Hz. Muhammed bizim için en güzel örnektir. O (sav) nasıl işkenceler çekmiş ise, bu dava için ağır bedeller ödemiş ise bizimde O’nun (sav) bize miras bıraktığı bu davaya bu şartlar altında sahip çıkmamız lazımdır. Bizim kurtuluşumuz Hz. Muhammed’in (sav) önderliğinde ve bıraktığı mirasa sahip çıkmakla olacaktır.’’ diye konuştu.

Müslümanlar olarak yaptığımız her işte Hz. Muhammed’i(sav) örnek almamız gerektiğini belirten İşnel son olarak şöyle konuştu:

“Hz. Muhammedi sevdiğimizi söyleyip onun yaptıklarını yapmamak sevgi değildir. Aynı zamanda onun peşinde ve onun yolunda gitmemiz gerekir. Çünkü onun yolu yine bizim kurtuluşumuz için tek yoldur.  Çocuklarımıza Hz. Muhammed (sav) sevgisini aşılamamız gerekiyor. Çünkü mahşer gününde bize şefaat edecek olan Allah’ın (cc) izniyle yine o (sav) olacaktır.

Program okunan marş ve ilahiler ile yapılan toplu dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.