Hani’de çocuklar namaz için yürüdü

Hani’de çocuklar namaz için yürüdü

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde namaza dikkat çekmek amacıyla çocuklara yönelik bir program gerçekleştirildi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde İrşad-Der tarafından namaza dikkat çekmek ve çocuklara namazı sevdirmek amacıyla yürüyüş programı gerçekleştirildi.

‘Hayat namaz ile güzel’ başlığı altında ‘Namaz müminin miracıdır’ yazılı pankartlarla yürüyen çocuklar, salavatlarla beldeyi turladı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, ağustos ayını namaz ayı olarak belirlediklerini ve bununla alakalı çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Namaza dikkat çekmek istediklerini belirten Çam, “Kur’an Nesli Platformuna bağlı olan derneğimiz İrşad-Der, ağustos ayını namaz ayı olarak belirledi. ‘Hayat namaz ile güzel’ başlığı altında öğrencilerimizi bir araya toplayıp namaza dikkat çekmek adına bu programı yaptık.” dedi.

Programın amacına değinen Çam, “Amacımız, namazın önemini topluma anlatabilmek. Kardeşlerimiz namaz ehli insanlar olarak yetiştiği zaman, toplum kendiliğinden düzeliyor. Namaz dinin direğidir. Namaza ehemmiyet vermemiz lazım, bizi birçok kötülüklerden alıkoyuyor. Ayeti kerimenin ifadesiyle ‘Muhakkak ki namaz, insanları kötülüklerden ve fahşa işlerden alıkoyar.’ (Ankebut-45) Biz de toplum olarak namaza sarıldığımız, namazın ehemmiyetini çocuklarımıza gerçek mânâda anlatabildiğimiz zaman, çocuklarımız namaz ile büyüyor ve namaz ile büyüyen bir nesil gerçekten Kur’an, namaz ve zikir nesli olarak karşımıza çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Çam, “Bu programın yapılmasındaki ikinci amaç çocukları namaza alıştırmak, namazı sevdirmek. Çünkü peygamber efendimiz diyor ki: ‘Çocuklarınıza 3 şeyi sevdirin; Namazı, Kur’an’ı ve Ehli Beyt’imi.’ Biz de çocuklara namaz sevdirmek adına böyle bir programı düzenledik.” diye konuştu.

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.