Hani'de kırsalında 2 PKK'li öldürüldü

Hani'de kırsalında 2 PKK'li öldürüldü

​Diyarbakkır'ın Hani ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 2 PKK'li öldürüldü.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Hani ilçesi kırsalında 2 PKK'linin öldürüldüğü ve yanlarında bulunan silah ve mühimmata el konulduğu belirtildi.

Hani'ye bağlı Aşağıturalı köyü mülki sınırları içerisinde çıkan çatışmayla ilgili bilgi verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hani - Topçular Köyü karayolu güzergahındaki Şekale Tepe mevkiinde J. Uzm. Çvş. Sergen Çakmak ve Gönüllü Güvenlik Korucusu Yaseddin Opçin’in 19 Mart 2018 günü şehit edilmeleri, Hani - Topçular Köyü karayolu Şekale Tepe mevkiinde 42 DFL 52 plakalı kamyonun 29 Mayıs 2018 günü yakılması, Hani - Topçular - Yukarıturalı Köyü yol ayrımı bölgesinde Güvenlik Korucusu Emrah Tezgel’in 30 Mayıs 2018 günü şehit  edilmesi  olaylarının  failleri  olan 2 terörist, bir adet M-16 Piyade Tüfeği, bir adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 4 adet dolu M-16 Piyade Tüfeği şarjörü, 4 adet dolu AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 3 adet el bombası ve bir adet el dürbünü ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Açıklamanın devamında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, öldürülen PKK'lilerle iş birliği yapan şüpheliler hakkında adli işlemlere başlanılmış olup, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat, örgütsel doküman ve diğer malzemeler muhafaza altına alındığı kaydedildi. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.