Hani’de Kudüs için miting havasında basın açıklaması

Hani’de Kudüs için miting havasında basın açıklaması

​Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü siyonistlerin sözde ‘başkenti’ olarak tanıması kararı köylüler tarafından miting havasında yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci siyonistlerin sözde ‘başkenti’ olarak tanıması kararına tepkiler devam ediyor.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde öğle namazının ardından bir araya gelen halk yürüyüş yapıo basın açıklaması düzenlediler. HÜDA PAR İlçe Başkanlığı tarafından miting havasında yapılan basın açıklamasında Trump’un kararı protesto edildi.

Ellerinde tevhit ve Filistin bayrakları ile Seyid Bedreddin Camiinde kılınan öğle namazının ardından, Aynkebir Meydanına kadar tekbirler eşliğinde yürüyen halk, burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Hani İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yakup Kaya okudu.

Mescid-i Aksa’nın ümmetin onuru olduğuna vurgu yapan HÜDA PAR Hani İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kaya, Hükümete siyonist işgalciler ile bütün ilişkilerin sonlandırılması ve Türkiye’deki Amerika üslerinin kapatılması çağrısında bulundu.

Kudüs’ün ümmetin şerefi olduğunu dile getiren Kaya, “Mekke, Medine, Diyarbakır neyse Kudüs de odur. Mescid-i Aksa ilk kıblemiz ve Resulullah’ın Miraç’a çıktığı, nebilere imamlık yaptığı kutsal mekândır. Bizim hükûmetten talebimiz: israil ile diplomatik, ekonomik, siyasi ve askeri bütün anlaşmaları iptal edip, Adana İncirlik Askeri Üssünün bir an önce kapatmasıdır. Başımız gövdemizden ayrılsa da asla Kudüs’ümüzden vazgeçmeyeceğiz ve israili bir terörist harami devlet olarak göreceğiz. Bu nedenle hükümet israil mallarını sınırlarımızın içine almasın, uçak seferlerini iptal etsin. Mallarına boykot uygulansın.” dedi.

Sık sık işgalciler ve Amerika’nın aleyhine sloganların atıldığı basın açıklaması Nihat Çam’ın okuduğu dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler