Hani'de Kutlu Doğum Coşkusu

Hani'de Kutlu Doğum Coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hani İrşad-Der tarafından Diyarbakır'ın Hani ilçesinde coşkulu bir kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı Hani İrşad-Der tarafından Hani'de düzenlenen kutlu doğum etkinliği, Mehmet Emin Çiçek Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Çevre köylerden de katılımın yoğun olduğu program Kürtçe Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.

 

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Hani İrşad-Der Genel Başkanı Muzaffer Karavil hoca, Hz. Peygamberin (sav) müşrik ve vahşi toplumun içerisinde yaşadığını, onların kendisini Muhammed-ül Emin lakabıyla çağırdıklarını ama Tevhid inancına davet ettikten sonra ona her türlü eziyeti çektirdiklerini, buna rağmen insanlığın kurtarıcısı olan Hz. Muhammed'in (sav) o toplumdan insanlık tarihinin en yüksek değerlere sahip olan sahabe toplumunu oluşturduğunu, sahabelerin de peygambere olan sevda ve aşkını, mallarını ve canlarını feda ederek gösterdiğini belirterek, bununla İslam'ı dünyaya yaydıklarını kaydetti.

 

Karavil konuşmasının devamında, "Onlardan sonra her kim fert veya toplum olarak Kur'an'a iman ile peygambere bağlandıysa izzet ve şerefi buldu. İşte bu peygamber sevdalılarından bazıları da yakın tarihimiz olan Cumhuriyet başlangıcında ümmetin maneviyatının yıkılacağını ferasetleriyle anladı. Canlarıyla ve mallarıyla peygambere olan bağlılıklarını gösteren Şeyh Said ve yarenleri ile bu yarenlerin içerisindeki Hanili Salih Beg, Mustafa Beg, Mahmut Beg, Şeyh Adem ve Ali Çavuşları unutmadık ve onların nesli olarak sevdalarını devam ettireceğiz" diye konuştu.

 

Programda Grup Aksa'nın peygamber efendimizle (sav) ile alakalı bestelenen ilahileri seslendirmesinden sonra söz alan Molla Sahap Korkutata zazaca yaptığı konuşmasında, "Mekke'nin saltanatı birkaç zorbanın elindeyken insanları sömürüyorlardı. Allah (cc) resulünü bizlerin kurtuluşu için göndermiştir. Elimizdeki imkânları değerlendirelim. Bugünleri değerlendiremeyenler hesap gününde pişman olacaklar. Allah (cc) buyuruyor ki 'Ancak Müminler kardeştir'. Araplar dememiş, Türkler dememiş, Kürtler dememiş sadece Müminler kardeştir demiş. O (sav) ahlak peygamberidir. Ahlaklı Müminler korkak olmaz, yerinde oturmaz ve insanların cehenneme gidişini izleyemez" ifadelerini kullandı.

 

Ardından Rehber-Der Tiyatro Grubu'nun düzenlediği tiyatro gösterimi ile katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

 

Program İhsan Yaşar Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.