Hani'de Kutlu Doğum Etkinliği (Foto)

Hani'de Kutlu Doğum Etkinliği (Foto)

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Hani İlçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

DİYARBAKIR - Hani ilçe merkezinde bulunan stadyumda saat 13.00'te başlayan etkinliğe Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ile Molla Celal Bozdaş katıldı.

 

Etkinlik Molla Ahmet Hoca tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra mevlithanların okuduğu Kürtçe mevlit sırasında duygusal anlar yaşandı.

 

Binlerce vatandaşın tekbirler ve salavatlar getirdiği etkinlikte Zazaca konuşma yapan Molla Celal Bozdaş, etkinliğe katılanlara hitaben, "Ey Muhammedi sevdaya tutulmuş Müslümanlar! Muhakkak ki Allah'u Teala sizi şu anda görüyor. Teşbihte hata olmasın Allah şu anda sizin fotoğraflarınızı çekiyor. Bu fotoğraflar hesap gününde sizin delilleriniz olacaktır. Allah'ta buna şahitlik edecektir" dedi.

 

Konuşması sık sık salâvat ve tekbirlerle kesilen Bozdaş, konuşması sırasında Hz Peygamberin (sav) hayatından örnekler vererek günümüze uyarladı.

 

"Muhammedi Sevda Katlana Katlana Çoğalmaktadır"
Molla Celal Hocadan sonra söz alan Doğru Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş , "Allah şahiddir ki sizin salâvatlarınız şu an Medine'ye ulaşmıştır. Allah'ın dinini açığa çıkardığınız için Allah sizi unutmayacaktır. Biz yeni bir şey yapmıyoruz, geçmişten beri bastırılan Muhammedi Sevdamızı dışarı yansıtıyoruz. Bu geçmişte yaşanmış sıkıntıların meyveleridir. Nisandan Nisana bu Muhammedi Sevda katlana katlana çoğalmaktadır." dedi.

 

Programda Grup Vuslat, Grup Aksa, Bingöl İlahi Grubu ve sanatçı Bilal'in seslendirdiği ilahilerle coşku doruğa çıktı.

 

Etkinlikte Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle başlatılan kampanyada
Okunan hatim ve çekilen salâvatların sayıları belirtildikten sonra Program, Muzaffer Karavil Hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Muhammed Abdullah- İLKHA)

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.