Hani'de PKK'li eşkıyalar şehre indi

Hani'de PKK'li eşkıyalar şehre indi

Diyarbakır Hani ilçesinde dağdan inen Pkk'liler şehri teslim aldı. Karakoldan dışarı çıkmayan polisten umudunu kesen Hani halkı durumdan tedirgin.

DİYARBAKIR - PKK/HDP çeteleri Diyarbakır Hani ilçesinde akşam saat 19.00 sıralarında başlattıkları eylemleri mütedeyyin halka yönlendirdi.İlçede esnafa ait çok sayıda iş yerleri ve araç yakıldı, İslami derneklere saldırı düzenlendi. Polisin ise dağdan inen çetelere müdahale etmediği görüldü.

Hani merkezde faaliyet yürüten İrşat Der’e saldıran PKK/HDP çeteler, dernek üye ve gönüllülerinin de içinde bulunduğu dernek binasına silahlarla ateş ettiği belirtildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, akşam 19.00 sıralarında ilçe merkezinde bulunan PKK/HDP çeteler, sloganlar eşliğinde sağa sola saldırdılar.

İlçe merkezinde bulunan mütedeyyin iki şahsın dükkanının saat 00.10 sıralarında ses bombalarıyla kepenklerinin kırılarak tahrip edildiğini ve talan edildikten sonra yakıldığını belirten görgü tanıkları, yakılan dükkanlar için polisi defalarca aramalarına rağmen polisin olay yerine dükkanlar yakıldıktan yaklaşık 40 dakika sonra ancak geldiklerini söyledi.

İlçede halkta büyük bir tedirginliğin yaşandığını belirten görgü tanıkları, polisin merkezde meydana gelen olaylara hiçbir şekilde müdahale etmediğini söyledi. Sokağa çıkma yasağı olduğu için sadece PKK'liler olduğu görüldü.

Edindikleri son bilginin hiçte iç açıcı olmadığını belirten görgü tanıkları, Pkk’nin dağdaki militanlarının da ilçeye inerek bire bir eylemlere katıldığını söyledi ve halka yönelik gerçekleştirilecek bir katliamdan korktuklarını dile getirdi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.