Hani'ye bağlı Kuyular (Nırıbe-Ağa) köyünde kutlu doğum etkinliği

Hani'ye bağlı Kuyular (Nırıbe-Ağa) köyünde kutlu doğum etkinliği

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Kuyular (Nırıbe-Ağa) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Hz Muhammed'i (sav) daha iyi anlayıp, anlatmak gerektiği vurgulandı.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Hani İrşad-Der tarafından Kuyular (Nırıbe-Ağa) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum Ahmet Tarhan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çevre köylerden de katılımın olduğu program okunan Kürtçe mevlitle devam etti.

 

Program'da Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu etkinlikleri düzenlemekteki tek amaçlarının ümmet olarak, insanlığın kurtarıcısı ve önderi olan Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi anlamak ve O'nu tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

 

Hz Muhammed'in getirdiği mesaja sarılan toplum ve kavimlerin izzeti yakalayarak medeniyetin en zirvesine ulaştıklarını belirten Karavil, "Kokuşmuş olan bu 21'inci yüzyılda insanlığın dertlerine deva olacak sadece Hz. Muhammed'dir (sav)" ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet tarihinden buyana dine ve maneviyata düşmanlık yapıldığını dile getiren Karavil, "Toplumun manevi çöküntüye uğramasına sebep olundu, ama ne olursa olsun Muhammed'i sevdayı hiçbir güç Müslüman halkın gönlünden silememiştir" şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından 4 yaşındaki Semanur'un okuduğu şiirle meydanda duygu dolu anlar yaşanırken, program Grup Vuslat'ın Peygamber Efendimiz, (sav) konu alan ilahi ve ezgileri seslendirmesiyle sona erdi. (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler