"Harput-Palu Kültür Yolu Tren Yolculuğu" etkinliği

"Harput-Palu Kültür Yolu Tren Yolculuğu" etkinliği

Elazığ'da "Harput-Palu Kültür Yolu Tren Yolculuğu" etkinliği düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Elazığ Valiliği himayesinde, Palu Kaymakamlığı, Palu Belediye Başkanlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde tarih, kültür, doğa potansiyeli açısından büyük zenginlik barındıran Harput ve Palu’ya dikkatleri çekmekamacıyla Harput- Palu Kültür Yolu Tren Yolculuğu etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında; yaklaşık bin 500 kişi saat 09.00’da, Elazığ Tren İstasyonundan Mehteran Takımı eşliğinde karşılanıp, nostaljik tren yolcuğuyla Palu’ya hareket etti.

Palu’da kortej yürüyüşü yapılıp Hükümet Konağı Bahçesinde sanatsal ve kültürel sergi açılışı, ardından tarihi eserler ve türbeler gezilmesi kapsamında Şeyh Yasin Efendi Türbesi, Palu Kalesi (Urartu Kaya Tüneli, Urartu Yazıtı, Urartu Kaya Mezarları, Urartu Sur Kalıntıları, Selçuklu Sur Kalıntıları, Artuklu Saray Kalıntıları, Osmanlı Askeri Binaları), Alacalı Mescid, Dükkanönü Camii, Cimşid Bey Külliyesi, Darağacı Seyir Terası, Çarşıbaşı Hamamı, Küçük Cami, Ulu Cami, Zincirli Han, Surp Lusavoriç Kilisesi, Seyyid Ali Eblaşi Camii, Şeyh Selahaddin Efendi Türbesi, Kındik Kayalığı, Şeyh Mahmud Samini Türbesi, Tarihi Palu Köprüsü, Şeyh Ali Septi Türbesi gezilip ziyaret edildi.

Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk "Kültür Yolculuğu" hakkında şunları söyledi: "Turizm haftası kapsamında, bugün ilçemizde bir etkinlik yaptık. Bu etkinliği yapmamızdaki amacımız özellikle Elazığ’da yaşayan vatandaşlarımıza Palu’yu tanıtmak, buraya gelmelerini sağlamak. Onun için tren yolculuğu yapmayı düşündük. Katılım çok yoğun oldu. Kontenjanlarımız doldu, bizden yoğun bir talepte bulundular."  

Palu ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Öztürk, "Bugün buraya gelenlere bir sergi açılışımız var. Kadınlarımızın el emeği göz nurlarını burada sergiliyoruz. Gerçektende Palu adına çok güzel iş yaptılar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tabi bunun yanında Palu’nun bir özelliği var kadim bir şehir, tarih dolu bir şehir, her tarafından tarih fışkırıyor. Restorasyon çalışmalarımız var. Amacımız burada bu restorasyon çalışmaları sonucunda tarihi eserleri gelecek kuşaklara aktarmak. İnşallah buradan sesimizi duyan herkes Palu’ya gelir, buradaki güzellikleri fark eder ve gittikleri yerlerde de bu güzellikleri diğer insanlara anlatırlar." dedi.

'Kültür Yolu Tren Yolculuğu'na ailesiyle birlikte katılan Zafer Sağlam ise duygularını şöyle dile getirdi:

Elazığ Belediyesinin ve Palu Kaymakamlığının yapmış olduğu bu organizasyonuna Elazığ’dan Trenle geldik. Gerçekten çok güzel bir yolculuk oldu. İnşallah giderken de öyle olur. Şu anda burası çok kalabalık. Bütün Palulular şu anda buradalar. Güzel bir sergi var. Buradan otobüslerle Palu kalesine, ziyaretlere yolculuk yapacağız. Dönüşte tekrar buraya sergi alanına geleceğiz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." (Ebubekir Alkan-İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.