Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın'dan Eyyübiye Kampüsü ile ilgili açıklama

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın'dan Eyyübiye Kampüsü ile ilgili açıklama

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa'nın gündemine oturan Eyyübiye Kampüsü ile ilgili açıklama yaptı.

Eyyübiye Kampüsü ile ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, merkezi bir planlama ile kentteki resmi kurumların ihtiyacının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Göreve geldiği 2015 yılının nisan ayından bu yana birçok kurumun sözlü veya yazılı olarak Eyyübiye Kampüsü arazisinden arsa talebinde bulunduğunu belirten Taşaltın, bu kurumların; Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eyyübiye Kaymakamlığı, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eyyübiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Eyyübiye Belediye Başkanlığı olduğunu bildirdi.

Taşaltın, "Yeni açılan Eyyübiye Hastanesinde cami ve hasta yakınlarına kalacak yer yapılması için Eyyübiye Kampüsü arazisinden 5 dönümlük alanı Eyyübiye Belediyesine devrettik. Bu alanda cami ve hasta yakınlarının kalacağı bina çalışmaları başlatıldı. Üniversitemizin danışma kurullarında Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesinin Eyyübiye Kampüsü'nde kalması konusunda uzun uzun görüştük. Hocalarımızın tamamına yakın kısmı tüm fakültelerin Osmanbey'de olması gerektiği yönünde görüş beyan ettiler." dedi.

Bu görüşmelerin ardından danışma kurullarının verdiği kararla ilgili Taşaltın, şunları kaydetti: "Madem ilimizde resmi kurumların bu kadar ihtiyacı var o halde bir merkezi planlama ile bu resmi kurumların ihtiyacı giderilsin. Aksi halde parça parça bu kurumlara verilecek arazi kötü bir planlama olur ve arsa kötü bir şekilde değerlendirilmiş olur. TOKİ, planlı bir şekilde kurumların isteklerini yerine getirsin. TOKİ, ayrıca bu alanı değerlendirsin. Bu arsa karşılığında TOKİ, Harran Üniversitesinin acil ihtiyacı olan fakülte binalarını,  yurt ve lojman ihtiyacını belirli ölçüde karşılasın. Bu kararlarımızı dönemin valisi Sayın Güngör Azim Tuna ile görüştük. O da onay verdi ve TOKİ ile görüşmeleri başlattık. TOKİ, bu arsa ile ilgili inceleme çalışmasına devam ediyor."

TOKİ'ye verilmesi planlanan arsanın üzerinde bulunan binaların çoğunun 50 yıllık olduğunu bildiren Taşaltın, "TOKİ'ye verilmesi planlanan arsanın üzerinde halen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Veteriner Fakültesi, Laboratuvar ve Hayvan Hastanesi, Veteriner Fakültesi deneme hayvan çiftlikleri ve üniversite lojman binaları mevcut. Bu binaların çoğu 50 yıllık binalardır ve teknik ömrünü doldurmuştur. Meslek yüksekokulu binaları da baraka şeklindeki binalardır. Eski binaların acilen yıkılıp yenisi yapılmalı, baraka binalar da acilen sağlam binalara dönüştürülmelidir." ifadelerini kullandı.

Tarım arazilerinin TOKİ'ye devredileceği gibi yanlış bir algı oluştuğunu sözlerine ekleyen Taşaltın, "TOKİ'ye verilmesi planlanan arsa, Harran Üniversitesinin Eyyübiye Kampüsü arazisinin sadece bir kısmıdır. Harran Üniversitesinin arazisinin büyük kısmı tarım arazisi statüsündedir ve bu alana bina yapmak yasal olarak zaten mümkün değildir. Kamuoyuna yanlış yansıtıldığı için yanlış yorumlar yapılmaktadır. Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba bu konunun ayrıntısından haberdar edilmediği için 'Yeşil alan imara açılıyor' şeklinde bir durum var diye düşünmüştür. Sayın Bakanımızdan randevu talep edip, doğru bilgileri kendilerine en kısa zamanda ileteceğiz." şeklinde belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.