Harran Üniversitesi’nde GAP 7.Tarım Kongresi başladı

Harran Üniversitesi’nde GAP 7.Tarım Kongresi başladı

Harran Üniversite’sinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen GAP 7.Tarım Kongresi’nde GAP’ta yapılan tarımsal çalışmalar ve beklentiler paneli düzenlendi.

Harran Üniversite’sinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen ‘GAP 7.Tarım Kongresi’, çok sayıda akademisyenin katılımıyla başladı. Harran üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans salonunda başlayan panelin açılış konuşmasını Prof. Dr. Emine Çıkman ve Prof. Dr. Salih Aydemir yaptı.

 

Bu paneli mevcut ve gelecekte ortaya çıkabilecek sorunlara kalıcı ve akılcı çözüm bulmak için düzenlediklerini belirten Çıkman, dünya nüfusunun her geçen gün artış göstermesine karşılık insan hayatı için çok önemli olan tarım alanında verimliliğin düşmesi sonucu açlık ve düzensiz beslenme sorununun ortaya çıktığını söyledi.

 

Çıkan’ın ardından konuşan Aydemir ise, bulundukları bölge itibariyle kendilerinden büyük bir beklenti olduğunu söyledi.

 

Bu sorumluluk bilinciyle 1999 tarihinden bu yana düzenlenen GAP Tarım Kongresinin amacına değinerek “GAP projesi kapsamında olumlu veya olumsuz gelişmeleri gerçekçi ve bilimsel bir yaklaşımla ele almaktır. Bilimsel tartışmaların sonucu yeni araştırmaların başlatılmasına zemin hazırlayarak bulguların uygulamaya aktarılmasına yardımcı olmaktır. Ayrıca; bilim adamlarını ve özel sektör yöneticilerini bir araya getirerek sorunları masaya yatırarak çözüm önerileri sunmaktır.” şeklinde konuştu.

Panelistlerin sunumuyla devam eden panelin üç gün süreceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler