Harran Üniversitesinde Siyer Sınavı için stant açıldı

Harran Üniversitesinde Siyer Sınavı için stant açıldı

Harran Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 17 Şubat 2019 tarihinde düzenlenecek olan Siyer Sınavı için Üniversite kampüsünde tanıtım standı açtı.

Harran Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulübü, Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ temasıyla 17 Şubat 2019 tarihinde düzenleyeceği  ödüllü Siyer Sınavı için üniversite kampüsünde tanıtım ve kayıt standı açtı.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı noktada kurulan standa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Harran Üniversitesi Erdemli Gençlik Kulüp Başkanı Şükrü Kılıç, Amaçlarının öğrencileri sınava teşvik olduğuna dikkat çekerek "Biz burada Erdemli Gençlik Kulübü olarak siyer sınavı için stant açmış bulunmaktayız. Üniversite öğrencilerimize yönelik bir çalışmamızdır. Siyer Sınavımız umre ödüllüdür. Hem teşvik,  hem de insanlarımız böyle bir güzel çalışmaya yönlendirmek istiyoruz." dedi.

"Üniversite gençliği olarak bu gibi aktivitelerin üniversitede daha fazla yapılmasını istiyoruz"

Bu gibi etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini belirten Üniversite öğrencisi Mustafa Yıldırım ,"Siyer sınava kayıt yaptık. Üniversite gençliği olarak bu gibi aktivitelerin üniversitede daha fazla yapılmasını istiyoruz. Erdemli Gençlik Kulübüne de Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenleyeceği Siyer Sınavının ön kayıtlarını üniversiteye taşıdığı için teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Sınavın amacı Peygamber Efendimizin hayatını ve onun faaliyetlerini gençlerimize ulaştırmaktır"

Gençlerin en büyük probleminin peygamberin hayatından uzaklaşmak olduğuna vurgu yapan İsmail Furat, "Peygamber Sevdalıları Vakfı her sene ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ temasıyla siyer sınav düzenliyor. Bu sınavın öncelikle amacı Peygamber Efendimizin hayatını ve onun faaliyetlerini gençlerimize ulaştırmaktır. Biz bugünün dünyasında, Peygamber Efendimizden çok çok uzak kalmaktayız. Bugünün gençlerinin temel eksikliği Peygamber Efendimizin hayatından, onun hadisi ile sünnetlerinden ve onun yaşantısından uzak kalmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye’deki genç kardeşlerimizi Peygamber Efendimizin hayatıyla buluşturmak istiyoruz"

Erdemli Gençlik Kulübü üyesi Fatma Aybakan, Amaçlarının gençleri peygamber efendimizin hayatıyla buluşturmak olduğuna işaret ederek " Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği Siyer Sınavına, üniversitedeki Erdemli Gençlik kulübü destek amaçlı bir stant açmıştır. Siyer Sınavının amaç üniversitedeki ve Türkiye’deki genç kardeşlerimizi Peygamber Efendimizin hayatıyla buluşturmaktır. Allah hayırlara vesile kılsın." dedi.

"Düşünen insanlar, değişen ve değiştiren bir toplumu inşa etme amacıyla bu sınavı gerçekleştiriyoruz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Sınavı Sorumlusu Orhan Bora, Bu yıl "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla 8’incisini düzenledikleri Siyer Sınavı için hazırlıklara başladıklarını belirterek, "3 Aralık itibarıyla kayıtlarımız başladı. Kayıtlarımız 3 Şubat itibarıyla da son bulacak. 17 Şubat 2019 tarihinde ise sınavımızı gerçekleştireceğiz. Bu sınavı yapmaktaki amacımız, Allah nasip ederse, bu toplumda Hz Peygamber'i temel alan Hazreti Peygamberin göstermiş olduğu yolda yürüyen ve Hz Aişe annemizin ‘O yaşayan bir Kur'an idi’ dediği gibi, Hz. Peygamberi temel alan bir toplumu inşa edebilmektir. Bunun için okuyan bir nesil, düşünen insanlar, değişen ve değiştiren bir toplumu inşa etme amacıyla bu sınavı gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Siyer beşeriyeti vahiye uydurma projesidir"

Peygamber efendimizin Siret’inin Müslümanlar için önemine dikkat çeken Bora, "Tıpkı Resulullah’ın bahsettiği gibi toplumumuzda karşılaşılan her türlü sorunun temel kaynağı ve temel çözümü Resulullah’ın siretinin toplumumuzda vuku bulması ve yaşanılabilir hale gelebilmesidir. Resulullah, nasıl ki Arap cahiliye toplumlarından ‘Medine’ gibi veya ‘Asrı Saadet’ gibi bir toplumu inşa ettiyse; inşallah bu toplumda da Resulullah’ın hayatının okunabilmesiyle ve yaşanmasıyla inşallah toplumumuzdaki tüm sorun sıkıntıların giderebileceğine inanıyoruz. Siyer, değerli bir hocamızın, abimizin bahsettiği gibi ‘Siyer basit bir romandan, hikâyeden ibaret değildir; Siyer beşeriyeti vahiye uydurma projesidir." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa merkezde ve 3 merkez ilçemizde 14 noktada kayıt alıyoruz

Siyer Sınavı ile ilgili Şanlıurfa’daki çalışmalara değinen Bora, "Bu yıl O’nu Oku, O’nu Yaşa, temalı sınavımızla alakalı İnşallah Şanlıurfa’mızın 13 ilçesinde kayıt alınmaktadır. Kayıt noktalarımız www.siyersinavi.com sitesinde belirtilmiş durumdadır. Şanlıurfa ise merkez ve 3 merkez ilçemizde 14 noktada kayıt alıyoruz. Yediden yetmişe tüm halkımızın sınava yoğun bir talep göstereceğini inanıyor ve bu yönde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.