Hasan Çınar İslam davası için bedel ödemiş bir kardeşimizdi

Hasan Çınar İslam davası için bedel ödemiş bir kardeşimizdi

Hayatını kaybeden HÜDA PAR Bahçelievler İlçe Başkanı Hasan Çınar'ın yakınları, kendisinin İslam davası için bedel ödemiş biri olduğunu belirttiler.

İstanbul'da uzun süredir kolon kanseri nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören HÜDA PAR Bahçelievler İlçe Başkanı Hasan Çınar, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Cuma namazına müteakip Zeytinburnu Konyalı Camii'nde cenazesi kaldırılan Çınar'ı anlatan yakınları ve arkadaşları, kendisinin İslam davası uğruna bedel ödemiş biri olduğunu söylediler.

Hasan Çınar'ın oğlu Mehmet Emin Çınar, öncelikle ailesine, dava arkadaşlarına ve kendilerini seven herkese Allah'tan sabrı cemil diledi.

Çınar, "Ölüm elbette bir hakikattir ve bu hakikat, saati belli olmaksızın bir gün yeryüzünde nefes alan bütün mahlûkatı ziyaret edecektir. Elbette kalbimizde babamın aramızdan ayrılışının teessürü bulunmaktadır. Lakin bir yandan da gerek hastalığı sürecinde gerekse de daru'l bekaya irtihal ettiği zamanda binlerce kardeşinin babam hakkındaki hüsnü şehadeti kederimizi bir nebze olsun azaltmıştır. Babamın tertemiz bir hayatının olması, inandığı dava uğruna muhacerat yaşaması, medrese-i Yusufiye ve yoklukla imtihan gibi yaşantısının olması, bunlara sabır gösterip tevekkül etmesi bizi babamın akıbeti hususunda huzurlu kılmaktadır. Kendisi, hastalığının en ağır olduğu zamanlarda, yardıma en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda bile kardeşlerine eza vermekten imtina eden, Müslümanlara karşı oldukça merhametli, aziz bir insandı. Niyazımız odur ki kendisinin Müslümanlara olan merhametinden dolayı Allah da babama merhamet etsin." dedi.

İslam ümmetinin tefrikaya düştüğü bu zamanda vahdeti savunan ve vasat İslami duruşa sahip olan babasının bu özelliklerinin, kendilerine bırakılan en büyük miras olduğunu belirten Çınar, "Rabbim babamın mekânını cennet eylesin. Kendisini, çok sevdiği şehitlerle beraber eylesin. Hastalık sürecinde ve babamın vefatı hasebiyle gelişen durumlarda sürekli yanımızda olan aziz dava arkadaşlarına da şükranlarımı borç bilirim. Rabbim bizleri cennetinde kavuştursun." ifadelerini kullandı.

"İlçe başkanından öte bir dava arkadaşımızı kaybettik"

Hasan Çınar'ın arkadaşı olan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ise şunları söyledi: "Hasan Çınar ağabeyi uzun yıllardan beri tanıyorum. Parti öncesinde de çeşitli vesilelerle ortak çalışmalarda bulunduk. Dernek sürecinde tanıdığımız bir arkadaşımızdı. Evet, biz bir ilçe başkanımızı kaybettik ama ilçe başkanından öte bir dava arkadaşımızı kaybettik. Hakikaten kendisi uzun yıllar İslami yaşam ve dava için bedel ödemiş kardeşlerimizden biriydi. Cezaevi süreci oldu. O süreç boyunca da görüşmelerimiz devam etti. Daha sonra da zaten partimizde ilçe başkanlığı görevini yürütüyordu. İyi bir dost, iyi bir arkadaş, iyi bir baba, iyi bir eşti. Dışarıdan gördüğümüz kadarıyla tevazu sahibiydi. Dava dertlisi biriydi."

"İnandığı gibi yaşamaya çalışan, yaşadığının bedelini ödeyen bir Müslümandı"

Son olarak Elibüyük, "Ailesinin, babalarının yürüdüğü yoldan yürümesi, onun sahip çıktığı davayı sahiplenmesi ve onun o duruşunu devam ettirmesi gerekiyor. Dava arkadaşları da onun için bol bol dua etmelidir. Biz, tanıyan kişiler olarak çok rahat bir şekilde söyleyebiliyoruz. Hasan abi inandığı gibi yaşamaya çalışan, yaşadığının da bedelini ödeyen bir Müslümandı. Bu noktada içimiz ferah, zahiren gördüğümüz öyleydi. Öyle ümit ediyoruz ki inşallah kendisi Rabbimizin nimetleriyle rızıklandırılıyor. Dava arkadaşları da bıraktığı davanın takipçileri olmalıdır. O davayı, o bayrağı alıp biraz daha öteye taşımak için mücadele etmelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler