Hasan El Benna'dan gençlere (video)

Hasan El Benna'dan gençlere (video)

İşte Arap Baharı sonrasında dikkatleri üzerine çeken Müslüman Kardeşler Hareketi'nin ilk lideri Hasan el Benna'nın orijinal ses kaydı1

Hasan el Benna ve Seyyid Kutub gibi hareket adamlarının İslam dünyasındaki asıl takipçisinin kim olduğuı ciddi tartışma konusudur. Kimileri İhvan Hareketinin zaman içinde dönüştüğü ve ilk liderliğin kabul etmediği yöntemleri kullandığını ve direniş metodolojisini değiştirdiğini savunup İhvan'ın asıl temsilcisinin Küresel Cihad yanlıları olduğunu düşünüyor. Onlara göre İhvan yarı çözümleri kabul ediyor, demokrasiyi Tunus'ta Gannuşi liderliğindeki Nahda partisinin yaptığı gibi amaç ve en güzel yol olarak kabul ediyor. İhvan'ın bir İslami Hareketten çok bir ahlak hareketine dönüşüyor olduğunu iddia ediyorlar.

Kimi ise İhvan'ın hala El Benna ve Seyyid Kutub yolunda mücadelesini sürdürdüğünü iddia ediyor. İhvan'ın Arap Devrimleri sonrası artan gücüne paralel olarak atacağı adımlar bu soruların cevabına dair önemli işaretler olacaktır. El Benna'nın gençlere tavsiyelerini ilginize sunuyoruz. Yayın ilkelerimiz gereği video içeriğini olduğu gibi tercüme ettik.

Press Medya

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.