Hasankeyf Kalesi ziyarete açılacak

Hasankeyf Kalesi ziyarete açılacak

​Hasankeyf’te incelemelerde bulunan Batman Valisi Ahmet Deniz, tehlike oluşturan alanların temizlenmesi ve güçlendirme çalışmalarından sonra kalenin yeniden turizme ve vatandaşların ziyaretine açılacağını söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hasankeyf ilçe ziyareti sırasında Vali Deniz’e; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, İl  Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Abdulkadir Özer ve kurum müdürleri eşlik etti.

Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Deniz, Hasankeyf ilçesinde devam eden tarihi eserlerin güçlendirmesi ve Hasankeyf Kalesi’nde düşme tehlikesi olan kayaların temizleme çalışmaları hakkında, İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ve Devlet Su İşleri Hasankeyf Şube Müdürü Şehmus Erkan Dursun'dan brifing aldı.

Çalışmalar kapsamında 24 kayanın düşürülmesi işlemine başlandığını belirten DSİ Şube Müdürü Dursun, düşürülme çalışmalarında uzmanlar tarafından hiçbir patlayıcı kullanmadan, hidrolik kriko yöntemiyle gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Deniz, Hasankeyf ilçesinde yoğun bir çalışmanın olduğunu belirterek, “Buradaki kayalar gerçekten tehlike arz ediyordu, bunlar kontrollü bir şekilde uzmanlarımızın ve bilim heyetinin denetiminde hiçbir patlayıcı kullanılmaksızın tamamen dağcılar vasıtasıyla düşürülüyor. Mağaraların bir kısmı dolgu yapılarak iyileştiriliyor. Buralarda da bir takım dezenformasyonlar, çürümeler var. Tamamen tarihi dokuya zarar vermeden çalışmalar devam ediyor. Tehlike arz eden alanların temizlenmesi ve güçlendirme çalışmalarından sonra kale yeniden turizme ve vatandaşların ziyaretine açılacaktır.” diye konuştu.

Yeni Hasankeyf yerleşkesine en kısa zamanda bütün kamu kurumlarının taşınacağını belirten Deniz, ”Yeni Hasankeyf butik, Türkiye'nin örnek ilçelerinden bir tanesi olacak.” dedi.

Daha sonra Deniz, Batman-Hasankeyf arasında yapımı devam eden duble yol ve beton asfalt kaplama (BSK) çalışmalarını yerinde inceledi.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duble yol çalışmasını yerinde inceleyen Vali Deniz’e, Karayolları 97. Şube ŞefiAbdullah Topkan ve yüklenici firma yetkilileri yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yol çalışması hakkında bilgi veren firma yetkilileri, toplam 20 kilometre uzunluğundaki duble yolun 10 kilometresinin yılsonuna kadar tamamlanacağını belirttiler.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler