Hasankeyf'te 698 konut sahiplerine verildi

Hasankeyf'te 698 konut sahiplerine verildi

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde TOKİ tarafından yapılan 698 konut noter huzurunda yapılan kura ile sahiplerine teslim edildi.

Ilısu Barajı ve HES projesinin tamamlanmasıyla su altında kalacak Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yeni yerleşim alanında konutların sahibi yapılan kura ile belirlendi.

Kura sonrası uzun zamandır bekledikleri evlerini görmenin sevincini yaşayan Hasankeyfliler, konutların oturacak duruma getirilmesini, eksikliklerini giderilmesini isteyerek, kura sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dilediler.

Yeni Hasankeyf Kapalı Spor Salonunda yapılan programa Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Hasankeyf İlçe Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösali ve hak sahipleri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Batman Valisi Hulusi Şahin, tarihi Hasankeyf ilçesinde yeni bir dönem başladığını belirtti.

"Hasankeyf'te dünyanın en büyük tarihi eser nakillerinden birini gerçekleştiriyoruz"

Ilısu Barajı'nın dünyanın en büyük projelerinden biri olduğunu söyleyen Şahin, "Hasankeyf'te yeni bir dönem başlıyor. Ilısu Barajı dünyanın en büyük projelerinden biri. Hasankeyf'te de dünyanın en büyük şehir nakillerinden, tarihi eser nakillerinden birini gerçekleştiriyoruz. Bu çok büyük proje büyük maliyetlerle, büyük emeklerle bugünlere geldi. Bundan sonra artık faydasını görmeye başladığımız günler başlıyor. Hasankeyfliler yıllardır çilesini çektiler ve çekmeye devam ediyorlar. Ama bundan sonra artık bu güzel ve büyük projenin faydalarını görmeye başlayacaksınız." dedi.

"15 Mayıs'tan sonra yeni evlere taşınma işlemi başlayacak"

15 Mayıs'tan sonra yeni yerleşkeye taşınma işleminin başlayacağını dile getiren Şahin, "15 Mayıs'tan sonra yeni evlere taşınma işlemi başlayacak ve eksiklikleri tamamlanacak yeni bir şehre sahip olacaksınız. Bugün eksik pek çok şey görüyorsunuz ama bunlar süreç içerisinde hızla tamamlanacak ve çok güzel bir Hasankeyf'e kavuşacağız. Kısa bir süreç içerisinde öyle bir Hasankeyf ki sadece yerleşim yerleri, sokakları, binaları güzel değil tarihi eserleri, turizm alanları da bir dantel gibi işlenmiş, nakış gibi oyalanmış, planlanmış ve o tarihi eserlerin sunumuyla gerçekten büyük oranda turist çeken, dünyanın ilgi odağı olan bir Hasankeyf'e doğru gidiyoruz. Bu Hasankeyf hepimizin yüz akı olacak, sadece Batman'ın değil Türkiye'nin yüz akı olacak." ifadelerini kullandı.

"Hasankeyf bölgede parmakla gösterilen bir turizm destinasyonu olacak"

Konuşmasının devamında Şahin, "Baraj gölünün etrafında tarihi eserler, tekne gezintileri, tarihi eserlerin restorasyonu, sunumu, müzeler, otantik çarşılar hepsi hazırlanacak ve Hasankeyf bölgede parmakla gösterilen bir turizm destinasyonu olacak. Bunun Hasankeyflilere hem ekonomik olarak hem de prestij olarak çok büyük bir katkısı olacak. Hasankeyf sadece bölgenin sayfiye şehri olmayacak turizm merkezi de olacak. Bunları çok kısa süre içinde hep birlikte yapacağız, inşa edeceğiz ve yaşayacağız. Bu güzel şehir hepinize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Varsa eksiklikler tespit edilmesini isteyen Şahin, tespit edilen eksiklikleri tamamlayacaklarını kaydetti.    

"Ilısu projesindeki göz bebeğimiz Hasankeyf"

Hasankeyf için tarihi bir gün olduğunu belirten DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı ise, "Bugün tarihi bir gün. Artık Ilısu Barajı'nda yatırımlarımız faydaya dönüşüyor. Bu sene içinde inşallah suyu tutacağız ve bir daha ki yılın başından itibaren de enerji üretimine geçeceğiz. Ilısu projesindeki göz bebeğimiz Hasankeyf. Hasankeyfli vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Bunu gönülden söylüyoruz. İnşallah kura çekimin herkesin gönlüne göre olur." dedi.

Milletvekili Özdemir, Belediye Başkanı Kusen ve Kaymakam Koç da birer konuşma yaptılar.

"Konutların oturacak duruma getirilmesini istiyoruz"

Kura çekiminde evi belirlenen vatandaşlardan Adnan Aydınalp, "Hasankeyf sakinlerindenim. Bugün burada bulunmamızın sebebi yeni konutların kura çekimi içindir. İnşallah hayırlara vesile olur. Ben de kuramı çektim. Şimdiye kadar Hasankeyf'te sıkıntılar çektik. Taşıma sürecinde yetkililerin bize sahip çıkmalarını ve eksikliklerimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Konutların oturacak duruma getirilmesini istiyoruz. Herkese teşekkür eder ve hayırlı uğuru olur inşallah." diye konuştu.

"Bu kurayı heyecan ile bekliyorduk"

Yıllardır bu anı beklediklerini aktaran Hasankeyflilerden Yusuf Avanaş, "Hasankeyf'imiz sular altında kaldı. Yeni evlerimizi bekliyorduk. Kuralarımız çekildi inşallah hayırlı ve uğurlu olur. Bu kurayı heyecan ile bekliyorduk. Uzun zamandır evlerimizi yıkmıştılar yerine yeni evler verildi. Yapılan evlerde çok eksiklikler var. O yüzden bu eksikliklerin kısa bir zamanda giderilmesini istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Hasankeyfliler uzun zamandır bekledikleri evleri görmek için kura sonrası kurada çıkan evlerini görmenin sevincini yaşadılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler