Hasankeyf’te ekolojik kaya kırıcı kullanıldı

Hasankeyf’te ekolojik kaya kırıcı kullanıldı

Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf’te dinamit kullanıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek kayaların düşürülmesi için ekolojik kaya kırıcıların kullanıldığını yineledi.

Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te patlayıcıyla düşürüldüğü haberlerine ilişkin, Vali Ahmet Deniz, çalışmalarda ekolojik kaya kırıcıların kullanıldığını yineledi.

Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te çıkan görüntülerde kayaların patlayıcıyla düşürüldüğü yönündeki haberlere ilişkin Vali Ahmet Deniz İLKHA’ya açıklamalarda bulundu

Hasankeyf’te kesinlikle dinamit kullanımının yapılmadığını vurgulayan Deniz, "Bununla ilgili valilik olarak iki defa açıklama yaptık. Asla ve asla orada bir dinamit veya bir benzer patlayıcı kullanılmıyor. Orada görüntülerde bir patlama sesi var. O nedir? Firma, 'ekolojik kaya kırıcı' dediğimiz bir şey kullanıyor. Bu da tamamen kalıcı kayalara zarar vermeyen, sadece düşmesi gereken şeyi düşürmeye yarayan karbon ve azot gazının birleşmesinden yapılan küçük bir titreşim yapıyor ve o yıkıyor şeyi. Bu yapıyor patlama sesini. Dinamit olsa uçurur orayı." dedi.

Düşme tehlikesi bulunan 24 kayanın bulunduğunu ve bunların yıkım çalışmalarının bitmesinin ardından Hasankeyf’in turizme açılacağını vurgulayan Deniz, "Daha önce 2011’de bir kayanın düşmesiyle bir vatandaşımız vefat etmiş onun için yasaklanmış. Onlar (kayalar) tamamen düşürüldüğü zaman turizme de açılacak. Bilim heyetinin raporları doğrultusunda Hasankeyf’te çalışmalar yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te tehlike oluşturduğu belirtilen kayalıkların patlayıcılarla yerlerinden söküldüğünün görüntüleri ortaya çıkmıştı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.