Hasankeyf'te su altında kalacak yüzlerce mezar taşındı

Hasankeyf'te su altında kalacak yüzlerce mezar taşındı

​​Batman’ın Hasankeyf ilçesinde sular altında kalacak 550 adet mezar, yeni mezarlık alanına taşındı.

Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında tarihi eserlerin taşınması devam ederken Hasankeyflilerin mezarlıkları da taşındı.

Bu kapsamda ilçede Hasankeyflilerin ölmüş yakınlarına ait ve sular altında kalacak 550 adet mezar da taşındı.

Konuyla ilgili DSİ 16. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hasankeyf’te taşınması talep edilen mezarların, yeni Hasankeyf’teki mezarlık alanına taşındığı bildirildi.

Açıklamada, “Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında Hasankeyf ilçe merkezinin su altında kalacak olması nedeniyle vatandaşlardan gelen başvurular doğrultusunda Hasankeyf ilçe merkezinde bulunan ve nakil başvurusunda bulunan 550 adet mezar, dini vecibelere uygun ve büyük titizlikle yeni mezarlık alanına taşınarak, Midyat Taşı ile mezar yapımı tamamlanmıştır. Mezarların yeni yerleşkesindeki yerine taşınması ve Midyat Taşı ile kaplanması, Hasankeyf haklı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.” denildi.

Ilısu Baraj Gölü rezervuar alanından etkilenecek diğer yerleşim yerlerinde yer alan mezarlarla alakalı çalışmaların ise devam ettiği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.