Hasankeyf'te teleferik için incelemelerde bulunuldu

Hasankeyf'te teleferik için incelemelerde bulunuldu

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde teleferik ve asansör projesi ön etüt ve güzergahı tespiti için incelemelerde bulunuldu.

BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, tarihi Hasankeyf ilçedeki turistik alanlarda bir takım incelemelerde bulundu.

 

Vali Arslan, beraberindekilerle birlikte Hasankeyf Kalesi’nin de ziyaretçilere açılmasını amaçlayan teleferik ve asansör projesinin ön etüt ve güzergâh tespiti için incelemelerde bulundu.

 

Arslan’a incelemeler sırasında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ağca, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ve uzmanlar eşlik etti.

 

Arslan, yapılacak projelerin tarihi eserlere zarar vermeden, doğanın estetiğini bozmayacak, teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde ayrıca maliyetin de asgari seviyede tutularak yapılmasını istedi.

 

Planlanan proje sayesinde yerli ve yabancı turistler teleferik, asansör ve kayıklarla Hasankeyf Kalesi'ni ve diğer tarihi güzellikleri gezebilecek. Seyirgah alanı, turistlerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek bir mekan olacak. Can güvenliği nedeniyle uzun zamandır kapısı kapalı tutulan Hasankeyf Kalesi, kurulan teleferik hatlarıyla güvenli bir şekilde gezilebilecek. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.