Hasankeyf’teki kayaların dinamitle patlatıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Hasankeyf’teki kayaların dinamitle patlatıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Batman Valiliği, Hasankeyf’in tarihi mekanlarında tehlike oluşturan kayaların dinamitlerle patlatıldıkları iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Batman Valiliği, Hasankeyf’in tarihi mekanlarında tehlike oluşturan kayaların düşürülme çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Batman'ın antik kenti Hasankeyf ilçesindeki tarihi mekânların dinamitlerle yıktırıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Valilik açıklamasında, "Bazı internet haber sitelerinde, gazetelerde ve sosyal medyada; ‘Hasankeyf’te 12 Bin Yıllık Kayalar Dinamitle Patlatılıyor’ şeklinde haberler ve paylaşımların yapıldığı görülmüştür. Bahsi geçen haberlerin gerçeği yansıtmadığına ilişkin açıklama gereği duyulmuştur. Hasankeyf Antik Kentinin Jeolojik ve Jeoteknik Bakımdan Güçlendirilme çalışmalarda herhangi bir patlayıcı madde kullanılmamaktadır. Bilim Heyeti nezdinde uzman dağcı ekipler tarafından tehlike arz eden kayalar ekolojik kaya kırıcı teknolojisi ve hidrolik kriko yöntemleriyle kontrollü bir şekilde kayaların düşürülme çalışmaları yapılmaktadır." denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.