Hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrolleri yapılacak

Hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrolleri yapılacak

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 Yılı Hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrolleri yapılacağını açıkladı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver kullanımında teknik bilgiden kaynaklanan hasarların meydana geldiğini bu hasarların önüne geçmek amacıyla hasat dönemi boyunca biçerdöverlerin kontrolleri yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde üretimi yapılan hububatın büyük bir çoğunluğu biçerdöverle hasat edilmektedir. Teknik bilgi noksanlığı ve bilinçsiz biçerdöver kullanımı nedeniyle hasat öncesinde, hasat sırasında ve hasat sonrasında büyük kayıplar meydana gelebilmektedir. Bu kayıplar nedeniyle milli ekonomimiz zarar görmektedir. Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı doğrultusunda hazırlanan Valilik Makamının 2019/1 No’lu tebliğleri gereği hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrolleri yapılacaktır."

Çiftçilerin hasat dönemi boyunca mağdur olmamaları için köy muhtarlıklarının bölgelerine gelen biçerdöver sahipleri ile hukuki geçerliliği olan sözleşme yapmaları istenilen açıklamada, "Uygulama talimatı ile Belediye Başkanlıklarımız ve köy muhtarlıklarımıza gönderilen Valilik tebliğinde belirtilen hususlara aykırı hareket eden ve yüzde 2’nin üzerinde dane kaybına sebep olan biçerdöver sahipleri ile operatörlerini en yakın İl /İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.