Hasta almaya giden 112 ekibi darp edildi

Hasta almaya giden 112 ekibi darp edildi

Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesine hasta için giden 112 acil sağlık ekibi darp edildi.

Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesinde 80 yaşındaki İsa Tatar isimli hasta için saat 08.06’da 112 acil sağlık hizmetleri aranarak ambulans istendi. Olay yerine giden 112 ekibi 80 yaşındaki hastanın hayatını kaybettiği ve ambulansın geç geldiği gerekçesiyle bir grup tarafından saldırıya uğradı. Sağlık ekibi, Mahallede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılarak olay yerinden çıkarıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, ekibin hasta yakınları tarafından önce hakarete uğradığını sonra darp edildiğini belirtti. Olayın ambulans şoförü M.H. tarafından merkeze bildirildiğini ifade eden İmren, ambulansı yakılmak kurtarmak için bölgeden uzaklaştırdıktan sonra olay yerine gelen şoför M.H'nin arkadaşları C.T. ile D.S.'yi darp edilmiş olarak bulduğunu kaydetti.

İlk müdahaleleri yapılan sağlık ekibindeki Acil Tıp Teknisyeni C.T ve D.S'ni hastanede ziyaret eden İmren, olayı kınayarak saldırganlar hakkında yasal işlem başlatılacaklarını bildirdi.

Ayrıca, öğle saatlerinde çağrı üzerine trafik kazasına giden sağlık ekiplerinin de yaralı olduğu belirtilen şahsın saldırısına uğradığını dile getiren İmren, madde kullanmış olabileceği belirtilen yaralının kaldırıldığı hastaneden kaçtığını ifade etti.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.