Hastalarımızı bile sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz

Hastalarımızı bile sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz

Çınar ilçemizde Bulutçeker köyü sakinleri, kış aylarında su seviyesi yükselen köy deresinin zaman zaman geçişlerine müsaade etmediğini bu nedenle de dere üzerine köprü yapılmasını istiyor.

Çınar ilçemiz Bulutçeker köyü sakinlerinden bazıları, köyden geçen iki derenin ortasında yaptıkları evlerinden çıkamadıklarını çünkü kış aylarında su seviyesi yükselen köy deresinin zaman zaman geçişlerine müsaade etmediğini, bu nedenle de dere üzerine köprü yapılmasını istediklerini belirtti.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bulutçeker (Qubık) köyü sakinleri, kış aylarında su seviyesi yükselen derenin karşısında mahsur kaldıklarını belirterek, yetkililerden derenin üzerine köprü yapılmasını talep ettiler.

Kendi imkânları ile yaptıkları köprünün yıkıldığını belirten Vahit Akbaş, “Yaklaşık 10 yıl önce derenin karşı tarafına ev yaptık. Hemen her yıl yetkililere müracaat ediyoruz fakat kimse sorunumuza bir çözüm getirmiyor. Bizim kendi imkânlarımız ile yaptığımız bir köprü vardı, su altında kalarak yıkıldı. Yağışlı günlerde su seviyesinin yükselmesi ile derenin karşı tarafında mahsur kalıyoruz. Köylülerin gönderdiği traktörler ile gidip gelebiliyoruz. Sürekli de bu imkânımız olmuyor.  Çocuklar da okula gidemiyorlar, derslerinden geri kalıyorlar. Basına, belediyeye, kaymakamlığa derdimizi anlattık, bir çare bulunamadı.” ifadelerini kullandı.

Derenin su seviyesi yükseldiğinde okula gidemediklerini belirten Gülşen Akbaş “Yedinci sınıfa gidiyorum. Evimiz iki derenin ortasında. Yağışlı havalarda derenin seviyesi yükseldiğinden okula gidemiyoruz. Kendi imkânımız ile bir köprü yaptık, su seviyesinin yükselmesinden dolayı yıkıldı. O yüzden okula gidemiyoruz. Bazen traktörlerle gidiyoruz, traktörler de arıza veriyor. Biz okula gitmek istiyoruz, su seviyesi yükseldiği için gidemiyoruz. Sizden rica ediyoruz bize köprü yapsınlar.” dedi.

Hastalarını sırtlarına alarak dereden geçirdiklerini belirten Aydın Kaçan, “Bizim köyümüzün bir kısmı her iki çayın arasında. Kış aylarında su seviyesinin yükselmesi nedeni ile çocuklarımız okula gidemiyor, bir hastamız olsa hastaneye götüremiyoruz. Hastalarımız olduğunda ambulans karşıya geçemediğinden, hastalarımızı sırtımıza alarak bu tarafa getiriyoruz. Biz kendi imkânlarımız ile bir köprü yaptık, o da su seviyesinin yükselmesi ile yıkıldı. Çocuklarımız da devamsızlıktan sınıfta kaldılar. Yetkililerden, kaymakamdan, kayyumdan bir köprü yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇINARIN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler