"Hastane önüne trafik ışıkları konulsun"

"Hastane önüne trafik ışıkları konulsun"

Şanlıurfa'nın Akçakele Devlet Hastanesi önünde birçok kazanın yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, hastane önünde trafik ışıklarının kurulmasını talep etti.

Akçakale-Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Akçakele Devlet Hastanesi önünde daha önceleri birçok  trafik kazasının meydana geldiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu tür kazaların yaşanmaması için hastane önüne trafik ışıklarının kurulması gerektiğini ifade etti.

İş yerinin hastaneye yakın olması nedeniyle daha önce yaşanan birçok kazaya şahit olduğunu ifade eden Ahmet Yiğitekin, yetkililerden söz konusu yere en azında bir kavşak yapmalarını istedi.

Hastane karşısında bir eczanede işçi olarak çalışan Ahmet Yılmaz da hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının yol nedeniyle büyük tehlike atlattığını belirtti.

Yılmaz, "Bu yol Urfa-Akçakale Karayolu olduğu için çok işlek. Araçlar, herhangi bir trafik levhası olmadığı için çok hızlı bir şekilde geçiyor.  Bazen bizler, bize gelen reçete işlemlerini yapmak için karşıda olduğu için hastaneye geçmek zorunda oluyoruz ve bu tehlikeyi fark ediyoruz." dedi.

Eli kırıldığı için hastaneye tedavi için gelen Halil Büçgün isimli hasta ise "Bu yol çok tehlikelidir. Burada birçok eksik var. Trafik ışıkları yok ve burada çok kazalar yaşanıyor. Biz buraya kavşak veya altgeçit/üstgeçit istiyoruz. İnsanların can güvenliği yok burada bir çok eksik var ve her türlü kural şart." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Gerger şunları söyledi: "Hastaneyi buraya taşıdıktan sonra hastane önüne ya bir kavşak ya bir alt veya üstgeçit yapılması hususunda Büyükşehir Belediyesine yazı yazdık. Büyükşehir Belediyesi de Karayollarına yazı yazdıklarını bizlere bildirdi. Biz de aynı zamanda Karayollarına yazı yazdık ancak halen herhangi bir girişimde bulunulmadı. Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğünün bize verdiği cevapta ise hemen yanımızda bulunan fidanlık üzerinden hastaneye kapı açılması istendi ancak burada bizim talep ettiğimiz hastane önündeki yola trafik kuralı getirilmesidir ama karayolları farklı bir cevapla isteğimizi gerçekleştirmedi." (İbrahim Yılmaz- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.