"Hastane yönetiminin ilgisizliği hastayı öldürdü" İddiası video

"Hastane yönetiminin ilgisizliği hastayı öldürdü" İddiası video

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde fenalaşan SSPE hastası bir çocuğun, Diyarbakır'daki hastanelere sevki için ambulans tahsis edilmemesinden dolayı öldüğü iddia edildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır (Amed)'in  Bismil ilçesinde yaklaşık bir ay önce evde fenalaşan 14 yaşındaki SSPE hastası Mahsun Dere'nin Bismil Devlet Hastanesine kaldırıldığı, burada hasta yönetiminin ve personelinin hasta ile ilgilenmemesinden dolayı, 9 gün sonra öldüğü iddia edildi.

 

Bismil'de 31.12.2012 tarihinde evde fenalaşan SSPE hastası Mahsun Dere'nin babası ve aynı zamanda SSPE Derneği Bismil Bismil Temsilcisi olan Resul Dere, Bismil Devlet Hastanesi'nin Diyarbakır'a sevk ettiği oğluna ambulans tahsis etmediğini belirterek, oğlunun hastanenin ilgisizliğinde dolayı öldüğünü iddia etti.

 

Mağduriyetini İlke Haber Ajanı aracılığı ile dile getiren, Resul Dere, SSPE hastası oğlunun ölümüne, Bismil Devlet Hastanesi yönetiminin ilgisizliğinin neden olduğunu iddia ederek, "Oğlum 10 yaşında SSPE hastalığına yakalandı. Yaklaşık 1 ay önce evde fenalaşınca Bismil Devlet Hastanesi Acil Bölümüne getirdim. Oğlum solunum darlığı çektiği için acil bölümü doktorları bana; 'Çocuğunu kendin imkânlarınla Diyarbakır götürmen gerektiğini' söylediler" dedi.

 

Resul Dere bunun üzerine, hastane personelinden, çocuğu için ambulans tahsis etmesini istediğini ama bu talebinin yerine getirilmediğini ifade ederek, " Hastane yönetimi ve personel, bana; biz sana ambulans vermeyiz ben her ne kadar ısrar ettimse bana ambulansı vermediler" iddiasında bulundu.

 

Resul Dere daha sonra, Başhekim ile telefonla görüştüğünü dile getirerek, "Başhekim bana; 'Benim işim var ben seninle ilgilenemem' dedi. Ben ona; sizi şikâyet edeceğim dediğimde bana; 'İstediğin yere şikâyet et' dedi. Emanet bir araçla çocuğumu Diyarbakır'a götürdüm, çocuk yolda tekrar fenalaşınca ben de,112'yi arayarak yardım istedim. Diyarbakır'a 15 km kala ambulans bana yetişti, Çocuğumu Diyarbakır Çocuk Hastanesi Yoğum Bölüm Ünitesine götürüp oraya yatırdılar" dedi.

 

9 gün aradan sonra çocuğunun solunum yetmezliiğinden dolayı vefat ettiğini ifade eden Resul Dere, "Hastane yönetimi çocuğuma ilgisiz ve duyarsız bir şekilde davrandı. Yönetim, çocuğumu Diyarbakır'a götürmek için ambulans tahsis etmediğinden dolayı, oğlumu ağır bir şekilde kendi imkânlarımla başka hastaneye götürmek zorunda kaldım. Ben de bu durumu, yani hastane yönetiminin çocuğumun ölümüne sebebiyet verdiği gerekçeyle Sağlık Bakanlığı'nın iletişim hattına şikâyette bulundum ve Bismil Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulundum" ifadelerine yer verdi.

 

Resul Dere son olarak yetkililere seslenerek,"Benim oğlum öldü başkaların çocukları ölmesin. Yetkililer bu hastalığa bir çare bulsun ve SSPE hastalarına hastanelerde gereken önem ve değer verilsin" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

 

Türkiye genelinde 1287, Bismil'de ise 35 SSPE hastası bulunmaktadır. (Osman İçli-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.