Hava durumu nasıl olacak?

Hava durumu nasıl olacak?

Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının azalarak kuzey, batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra İzmir ve Aydın çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Yozgat, Kayseri ve Sivas'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Çorum dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzeydoğu kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18°C

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu 8°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, hafif yağmurlu 10°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3°C

İstanbul: Çok bulutlu 10°C

Muğla: Parçalı bulutlu 13°C

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 8°C (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.