Hava sıcaklıkları 4 derece azalacak

Hava sıcaklıkları 4 derece azalacak

Hava sıcaklığının ülkenin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalaması diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Ordu il genelinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (51-100 kg/metrekare), öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Yetkililer; ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Hava sıcaklığının ülkenin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu il genelinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm ) olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Az bulutlu ve açık 22/31

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 13/28

İzmir: Az bulutlu ve açık 22/34

Adana: Az bulutlu ve açık- sıcak 24/36

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık – sıcak 20/36

Batman: Az bulutlu ve açık – sıcak 19/35

Van: Parçalı ve az bulutlu 14/25 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler