Havalar serinliyor

Havalar serinliyor

Hava sıcaklığının; kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 8 derece azalacağı, güney kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Akdeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bilecik, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının; kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 8 derece azalacağı, güney kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz Kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (30-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusu yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sakarya ve Bilecik ile Bursa'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (30-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor

 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Eskişehir'in doğu ilçeleri ile öğleden sonra Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük ve Sinop, öğleden sonra Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.