Havaların ısınması bekleniyor

Havaların ısınması bekleniyor

Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bursa, Bilecik, Sakarya, Kütahya, Kayseri, Sivas'ın güney ve doğusu, Muş, Van ile Malatya ve Elazığ'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile Sivas'ın güney ve doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey kesimleri, Bingöl, Muş ve Van çevreleri ile Malatya ve Elazığ'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Parçalı bulutlu 13/21

Ankara: Kısa süreli sağanak yağışlı 9/22

İzmir: Parçalı bulutlu 15/25

Adana: Parçalı bulutlu 13/27

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 8/25

Batman: Az bulutlu ve açık 7/26

Van: Sağanak yağışlı 3/16 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler