"Haya ile Diriliş" konferansı düzenlendi

"Haya ile Diriliş" konferansı düzenlendi

​Tessep Platformunu Malatya temsilciliği ile Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından "Haya ile Diriliş" konulu konferans düzenledi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tessep Platformunu Malatya temsilciliği ile Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu tarafından "Haya ile Diriliş" konulu konferansı düzenlendi.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tessep Malatya Temsilcisi Belgin Sağlık, programın yapılış amacına değinerek, "Yapmış olduğumuz programın yegane amacı tekrardan sokaklarımızda, caddelerimizde, evlerimizde Meryemler ve Fatımaların dolaşmasıdır." dedi.

Sağlık konuşmasına şu şekilde devam etti: "Biz istedik ki insanlığın annesi olan kadın Allah'ın verdiği değeri tekrardan bulsun. Biz istedik ki diri diri toprağa gömülen kız çocuklarımız Allah Resulünün gelişi ile toprağın altından çıkarılıp ayaklarının altına cennet serilen annelerden olsun."

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Elazığ Tessep temsilcilerinden Esra Duyu, yeryüzünün ahlaksızlıkla boğuştuğu kirli emellerin insan yaşantısının hedef koyduğu bir zaman diliminde yaşadıklarını hatırlattı.

Duyu, "Eski çağlardan beri toplumlar ahlak ve kurallar çerçevesinde kendilerini ayakta tutarken, bugün toplumlar kirli emellerin en önemli planı olan ölçüsüz, kuralsız, nizamsız ve ahlaksız bir hayatı özendirerek ona mahkum edilmek istiyor. İnsanı tanımadan ona müdahale etmek, onun için siyasi, ekonomik, hukuki ve eğitim sistemleri kurmak, planlar projeler yapmak ne kadar anlamsızdır değil mi?" diye sordu.

Batı'nın ürettiği teknolojiyle insanı daha fazla tahrip ettiğine dikkat çeken Duyu, "İşte Batı henüz insanı tanımış değil, onun nasıl bir manevi bünyeye sahip olduğunu tanımadan insan için birçok sistem oluşturdu. Fakat insan uymadı, onlar yeni şeyler ürettikçe, teknolojik anlamda ilerledikçe ve tüm dünyaya ürettiklerini pazarladıkça insani bünye çok daha fazla tahrip oluyor. Yeryüzünde en adi suçlar işleniyor. İnsan, hayvanın dahi kendi cinsine yapmadığı, reva görmediği çirkinlikleri yapıyor. Adalete olan güven, insanın insana olan güveni gün geçtikçe azaltıyor." dedi.

Program okunan şiir ve dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.