Hayallerini ahşap parçalara yansıtıyorlar

Hayallerini ahşap parçalara yansıtıyorlar

Muş'ta engellilere yönelik kursa katılan zihinsel engelliler, hayallerini ahşap parçalara yansıtarak, birbirinden güzel eserler oluşturuyorlar.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen, Muş İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından yürütülen "Engelsiz Ahşap Boyama Eğitim Projesi" kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde 10 zihinsel engelliye 312 saatlik ahşap boyama ve deklarasyona süsleme mesleki eğitim kursu veriliyor.

"Engelsiz Ahşap Boyama Eğitim Projesi" kapsamında kursa katılan zihinsel engelliler, hayallerini ahşap parçalara yansıtarak birbirinden güzel eserler oluşturuyorlar.

Eğitmenler gözetiminde ahşaplarda çizim yaparak, bunları boyayan engelliler, el becerileri ve zihinsel düşüncelerini birleştirerek birçok farklı çalışmaya imza atıyorlar.

Ayrıca, zihinsel engelliler kursu bitirdikten sonra iş sahibi olmayı hedefliyorlar. Bir yandan kursta meslek öğrenen engelliler, günde 25 TL cep harçlığı da alıyorlar.

Kurs eğitmeni Birsel Sakçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, zihinsel engellilerin, normal insanların yapmakta zorlandıkları çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Sakçi, "Muş Fiziksel ve Bedensel Engelliler Derneği olarak buradayız. 3 aylık bir kursumuz var. Zihinsel engellilere kurs veriyoruz. Kursumuzun içerisinde desen aktarımı, boyama ve gölgeleme kullandık. Herkes ince fırçalarla çalışıyor. Kursta hazır desen kullanmıyoruz. Burada kendi tasarımlarımızı da yapıyoruz. Bu tasarımlarda doğal malzemeler ince ince işleniyor. Ahşabın üzerine yapıştırıyorlar. Renk ve desenleri kendileri seçiyor. Bu eğitimler hem zihinsel gelişimlerine hem de sosyal gelişimlerine faydalı oluyor. Çalışmalar çok ince işçilik gerektiriyor. Normal insanlar bile zorlanabilir ama biz bunu başardık. Bir ile 3 haftalarını alsa da güzel eserler ortaya koyuyorlar." dedi. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler