Hayatını kaybeden 4 tarım işçisi Kızıltepe'de defnedilecek

Hayatını kaybeden 4 tarım işçisi Kızıltepe'de defnedilecek

​​Sakarya'nın Hendek ilçesinde tarım işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 8 kişiden 4’ünün cenazesi Mardin Kızıltepe’de ilçesinde defnedilecek.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde tarım işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 8 kişinin Mardinli oldukları öğrenildi. Hayatını kaybedenlerden 4'nün Kızıltepe’de ilçesinde defnedileceği belirtildi.

Cenazelerin bugün saat 17.00 sıralarında yola çıkacağı ve yarın defnedileceği öğrenilirken, Bedran Çağatay (54) kızı Bahar Çağatay, (15) ile yeğenleri Çiçek Çapat ile kızı Songül Çapat’ın taziyeleri Berçem Mahallesi'nde bulunan taziye evinde kabul edilecek.

Kızıltepe Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden 6 kız 4 erkek 10 çocuk babası olan Bedran Çağatay, maddi imkansızlıktan dolayı eşi Hanife, kızı Bahar ve oğlu Baver’le birlikte  Sakarya'nın Hendek ilçesine fındık toplamaya gitmişlerdi. Kazada baba-kız hayatını kaybederken oğulları yaralı olarak kurtuldu. 

Olayı duyan akrabaları Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önüne akın etti. Bir yandan taziyeleri kabul eden akrabaları bir yandan da yarın gelecek cenazelerin defni için hazırlık yapıyor.

Bedran Çağatay’ın amcaoğlu Bahattin Çur, maddi imkansızlıklar nedeniyle Çağatay’ın 15-20 kişiyle fındık toplayama gittiklerini ve kazada hayatını kaybeden her 8 kişinin de akraba olduklarını belirtti.

Çur, "10 gün önce gitmişlerdi. Her yıl Hendek Adapazarı tarafına çalışmaya gidiyorlar. Sabah saat 06.30 sıralarında beni aradılar, traktörümüz kaza geçirdi diye. Sonra kardeşim aradı. Amcaoğlumuz kaza geçirmiş 6-7 ölü var, geri kalan yaralılar hastanede yatıyor, dedi. İş imkanı burada olmadığı için Güneydoğu’dan binlerce insan oraya çalışmaya gidiyor. Şu an cenazeler morgda. Oradaki yetkili kişiler cenazeleri hazırlıyorlar. Bugün akşama doğru saat 17.00 gibi yola çıkacaklar inşallah. Cenazeler yarın buraya ulaşır. Kızıltepe'de 4 kişi defnedilecek. Burada yakınları olarak taziyeleri kabul ediyoruz. Cenazeler geldikten sonra taziye evine geçeceğiz." dedi.

Kazada, Bahar Çağatay, Bedran Çağatay, Faruk Boz, Mehmet Boz, Uğur Boz, Şengül Akman, Çiçek Çapat ve Songül Çapat hayatını kaybederken Veysel Akman, Yusuf Akman, Gizem Boz, Yusuf Çapak, Aleyna Boz, Gülistan Boz ve Baver Çağatay ise yaralanmıştı.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler