Hayatını kaybeden askerler memleketlerine gönderildi

Hayatını kaybeden askerler memleketlerine gönderildi

Bitlis’te görevden dönerken mayınlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 5 asker ile bir korucu, törenle memleketlerine gönderildi.

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Gayda (Şirmaçek) köyü kırsalında görevden dönerken mayınlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 5 asker ile bir korucu, törenle memleketlerine gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı önünde gerçekleştirilen törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cenazelerin alana getirilmesiyle başlayan törende konuşan Vali Çınar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Söz konusu olaya sebep olan kişilerin, yaptıklarının hesabını vereceğini dile getiren Çınar, dış güçlerin ülke üzerinde her türlü oyunu oynadığını belirtti.

Konuşmanın ardından hayatını kaybeden askerler ve köy korucusu, dualarla memleketlerine uğurlandı.

Üsteğmen Ömer Bozkurt Ankara Sincan’a, Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musab Salçuk Van Çatak’a, Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen Gaziantep Şahinbey’e, Jandarma Uzman Çavuş Mikail Daşçı Diyarbakır Bağlar’a, Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir Balıkesir Sındırgı’ya ve geçici köy korucusu Musluh Yaldız Bitlis Hizan’a gönderildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.