Hayvan barınağının kapatılması kararına tepki

Hayvan barınağının kapatılması kararına tepki

Mersin Üniversitesi Yerleşkesinde bulunan Hayvan Barınağı’nın kapatılma kararına tepki gösteren hayvan severler, kararın iptal edilmesini istiyor.

Mersin Üniversitesi içerisinde faaliyette olan Kampüs Barınağı hakkında Üniversite Rektörlüğünün kapatma ve tahliye kararı vermesine tepki gösteren hayvan severler, karardan vazgeçilmesini istediler.

Üniversitenin aldığı barınak kapatma kararının ciddi tepkilere yol açacağını ifade eden Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, “İçerisinde yüzlerce kedi ve köpeğin yaşadığı kampüs barınağı Mersin merkezli bir dernek tarafından yönetilmekte olup, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından eleman, gıda, araç, beslenme konusunda destek almaktadır. Öncelikle buranın yönetiminin hayvan sever bir dernekte olması, hayvanların refahı ve yaşam seviyelerinin üst düzeyde olması açısından önemli bir etkendir. Bu hayvanların burada yaşadıkları doğal ortamlarından koparılıp Gözne’deki barınağa gönderilmesi açıkçası cinayettir.” dedi.

Dekan bu kararı durdurmalı

Mersin Üniversitesi Dekanı Profesör Doktor Süha Aydın’a seslenen Yıldırım;  “Rektör Süha Aydın beyin hayvan hakları konusunda hassas ve duyarlı bir yönetici olduğunu yakinen biliyoruz. Hiç kimsenin hayvanlarımızın yaşam hakkına yönelik böylesi tehlikeli bir kararın savunuculuğunda ısrarcı olacağını düşünmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Aydın’ı hayvan sever STK’lar ile görüşmeye davet eden Yıldırım, “Bu kararda ısrar edilmesi halinde ülke genelindeki tüm hayvan sever kuruluşlardan ve gönüllü hayvan severlerden ciddi tepkiler gelecek ve hatta bu protesto eylemlerine kadar dönüşecektir. Üniversite yönetiminden sağduyulu yaklaşım bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler