Hayvan pazarında durgunluk hâkim

Hayvan pazarında durgunluk hâkim

​Adıyaman canlı hayvan satış pazarında yaklaşan Kurban Bayramına rağmen durgunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala canlı hayvan satış pazarında durgunluğun yaşandığını belirten Adıyaman Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç, bir önceki yıl satışlarının daha iyi olduğunu söyledi.

Vatandaşlar hayvanların pahalılığından şikâyet ederken hayvan satıcılar da fiyatların geçen sene ile aynı olmasına rağmen satışların olmamasından şikâyetçi.

Adıyaman Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç, yaklaşan Kurban Bayramına rağmen satışların istenilen düzeyde gitmediğini vatandaşın alım gücünün zayıfladığını ilde getirdi. Geçen yıl bu zamanlarda şimdikinin yaklaşık 10 katı kadar satış yaptıklarını ifade eden Anaç, vatandaşta para olmadığını hem fiyatlarının hayvan fiyatlarına yansıdığını bu nedenle hayvanlarını satamadıklarını söyledi.

“Geçen sene satışlar daha iyiydi”

Satışlarının geçen yıla oranla çok düştüğünü vurgulayan Anaç, “Hayvanlarımız geçen sene Kurban Bayramı'ndaki gibi satılmıyor. Ben şimdiye kadar 10 tane hayvan dahi satmamışım. Ama geçen sene bu zamana kadar yaklaşık 100 hayvan satardım.” dedi.

"Vatandaşın alım gücü zayıftır." diyen Anaç, küçükbaş hayvanların büyükbaş hayvanlara oranla daha da zor satıldığını ve şu ana kadar hiç satılmadığını ifade ederek şöyle devam etti: "Büyükbaş hayvan ufak tefek de olsa satılıyor. Cenab-ı Allah bize de fakir fukaraya da yardım etsin. Bizde istiyoruz ki vatandaşlar kurban yapsın ve fakir fukara da bundan faydalansın. Biz sadece kendimizi kurtarma peşinde değiliz. Biz diyoruz ki hem alan hem de satan ezilmesin. Fakir fukara da et yesin istiyoruz."

“Pazarımız istenilen düzeyde değil”

Hayvan pazarının istenilen özelliklerde olmadığını dile getiren Anaç, "Burada giriş çıkış yoktur. Giriş çıkış olsa dışarıdan da gelen olur, alışveriş olur. İstanbul’da Siverek’te harıl harıl satış yapılıyor. Siverek’te günde 5 TIR hayvan dışarı gidiyor, oralarda satış var, iş var." ifadelerini kullandı.

Bu seneki fiyatlar ile geçen seneki fiyatlar arasında fark olmadığını dile getiren Anaç, “Geçen sene ile bu sene arasında fiyat farkı yoktur. Büyükbaş hayvanlarda 500 ile bin lira arasında fark vardır. Ben sabah buraya gelip buradaki satıcılara yardımcı olmaya çalışıyorum. Hayvanların değerinin altında satılmaması için satıcılara uyarıda bulunuyorum. Bunun ile birlikte değerinin üzerinde fiyat ile satılmaması içinde uyarılarda bulunuyorum.” dedi.

Alışverişlerde dolanıcılara da dikkat edilmesi huşunda uyarılarda bulunan Anaç son olarak “Sahte para vererek satıcıların çok ciddi oranda zarar etmelerini sağlıyorlar. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var.” İfadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler