Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yenilendi

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yenilendi

Mardin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin yeni cihazlarla yenilenmesinin ardından aynı anda iki operasyon yapılıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde sokaktan toplanılan hayvanları tedavisi, kısırlaştırılması ve geçici barına ihtiyacı sağlanıyor.

Son alınan teknolojik cihazlarla daha modern hale getirilen Rehabilitasyon Merkezi’nde artık aynı anda iki ayrı operasyon yapılabiliyor. Merkezde güçten düşmüş, hasta, yavrulara belli bir olgunluğa gelinceye kadar misafir edildikten sonra ait oldukları ortamlara bırakılıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Saffet Yavuz, geçici bakım ve rehabilitasyon merkezin de hayvanların kısırlaştırması, tedavi, aşı ve geçici barınma ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Yapılan işlemlerin ardından hayvanların ait oldukları doğaya bırakıldıklarını söyleyen Yavuz,  hayvanları soğuktan korumak için barınaklara elektrikli cihazların yerleştirildiğini belirtti.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin son alınan teknolojik cihazlarla daha modern hale getirildiğini kaydeden Yavuz, merkezde artık aynı anda iki farklı operasyonlar da yapılabildiğini ve yapıldığını söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.