Hayvan sahipleri için küpe affı

Hayvan sahipleri için küpe affı

Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, hayvanlarına küpe taktırmadığı için 31 Aralık'a kadar kimseye cezai işlem uygulanmayacak.

Resmi Gazetenin 4 Nisan 2017 tarihli sayısında yayımlanan 2 ayrı yönetmelik değişikliği ile hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar için küpe affı getiriliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliklerine göre, hayvan sahipleri 31 Aralık'a kadar küpesiz hayvanlarına küpe takarak kayıt sistemine dâhil edebilecekler. Bu tarihe kadar küpe taktırmadıkları için herhangi bir cezai işlem yapılmayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Engin, "Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Koyun Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik doğrultusunda sığır cinsi hayvanların 30 Haziran 2017 tarihine ve koyun, keçi türü hayvanların ise 31 Aralık 2017 tarihine kadar her yaştaki hayvanın küpeleme ve kayıt altına alma işlemlerinin devam edeceğini" söyledi.

Engin, üreticilerin bu süre zarfında mağdur olmaması için il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.