​Gaziantep’te hayvan yetiştiricilerinin hırsızlarla başı dertte

​Gaziantep’te hayvan yetiştiricilerinin hırsızlarla başı dertte

​Gaziantep’te son zamanlarda çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanları çalınan hayvan yetiştiricileri, yetkililerden artan hırsızlık olaylarının önlenmesi için yardım istiyor.

Gaziantep’te son zamanlarda artan hırsızlık olayları hayvan yetiştiricilerini isyan ettirdi. Gündüz vakti bile hayvanlarının ahırdan çıkartılarak çalındığını belirten hayvan yetiştiricileri, hırsızlarla başlarının dertte olduğunu söyledi.

Gaziantep’in birçok köyünde ve ilçelerinde büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı yaşanıyor. Bu duruma tepki gösteren hayvan yetiştiricileri, artan hayvan hırsızlık olaylarının önlenmesi ve tedbir alınmasını istediklerini belirttiler.

Şehitkamil ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi (köy) yakınlarındaki hanlarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan hayvan yetiştiricileri, sürekli olarak hanlarından hayvan çalındığını ve buna rağmen yeteri kadar güvenlik önlemi alınmamasından yakındı.

Hayvan yetiştiricileri, hırsızların hanlarda bulunan güvenlik kameralarına yakalanmasına rağmen bir türlü yakalanmamasına “Hırsızın görüntüsü var ama maalesef hırsız yakalanamıyor” diyerek tepki gösterdiler.

Sürekli hayvanlarının çalındığını ve hırsızlarla başlarının dertte olduğunu belirten Hüseyin Turan, “Biz burada hayvancılık yapıyoruz. Yaklaşık iki seneden beri dördüncü defadır hırsızlık olayı oluyor. İki defa büyükbaş hayvanlarımız iki defa da küçükbaş hayvanlarımız çalındı ve bundan 6 ay önce de hanlardan gündüz gözüyle sabah saat 08.00'de ahıra girip hayvanlarımızı çaldılar. Yine bundan 10 gün önce gündüz saat 14.00’de ağabeyim ve yengem diğer handa iken bu esnada diğer hana girip 11 tane küçükbaş hayvanımızı arabaya yükleyip çaldılar.” dedi.

Hırsızlığa karşı güvenlik kamerası ile önlem aldıklarını, ancak hırsızların buna rağmen hatta gündüzleri bile hanlarına girip hayvanlarını çaldığını belirten Turan, görüntüleri jandarmaya verdiklerini ve halen hırsızların yakalanmadığını belirtti.

“Bir an önce hırsızların bulunup cezalandırılmalarını istiyoruz”

Turan, “Kamera görüntüleri var her şey elimizdedir. Askeri yetkilileri buraya çağırdık geldiler. Bizde bu görüntüleri onlara verdik. Jandarma bize, ‘Bize onların fotoğrafını gösteriyorsun git yakala getir. Böyle bir şey yoktur. Bunu araştıracağız ve hırsızları yakalayacağız’ dediler. Ama aradan 10 gün geçti, halen hırsızlar yakalanmadı ve bu konu bize bir bilgi de vermediler. Bizim yetkililerden tek talebimiz ise bu hırsızlığa karşı önlem almaları ve üzerinde durmalarıdır. Çünkü bizim can güvenliğimiz de tehlikededir. Buraya hırsızlığa gelen tedbirli geliyor. Ya bıçaklı ya da silahlıdır. Hırsızlar gündüz gözüyle bile burada dolaşıyorlar. Eğer yetkililer gerçekten de bu hırsızlıkların üzerinde durursa mutlaka yakalayacaklardır. Çünkü bunun başka bir çözümü yoktur. Bu çevrede sürekli hırsızlık olayı oluyor. Gündüz bile hırsızlığa geliyorlar. Gece bir şekilde güvenliğimizi alıyoruz ama gündüz demi nöbet tutalım? Sabahtan akşama kadar nöbet mi tutalım? Bunlar bir şebekedir. Çünkü sürekli buradaki hanlarda, çevredeki köylerden hayvan çalıyorlar. Artık can güvenliğimiz bile yoktur. Bir an önce bu hırsızların bulunup gerekli şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sürekli burada hırsızlık oluyor ama bir türlü tedbir alınmıyor”

Bir şebekenin bu hanlara ve çevre köylere dadandığını, 2 yıl içerisinde çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanlarının çalındığını söyleyen Mehmet Özkan da şunları söyledi:

“Biz burada mağduruz. Geceleyin bir şekilde biz nöbet tutuyoruz. Ama gündüzleri bile korkumuzdan hanlarımızı terk edemiyoruz. Gündüz gözüyle bizden hayvan çalıyorlar. Hırsızların kamera görüntüleri olmasına rağmen bir türlü yakalanmıyorlar. Eğer bu hırsızların peşine düşseler inanın yakalarlar. Ama bir türlü bu hırsızlığın peşine düşülmüyor ve hırsızlar yakalanmıyor. Ben bu durumdan ise hiçbir şey anlamıyorum. Biz burada ne gece ne de gündüz uyuyabiliyoruz. Bütün yetkililerden talebimiz bir an önce bu hırsızların yakalanması ve gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Buradaki bütün hanlarda hırsızlık oldu. Bu hanlardan ve çevre köylerden hayvanı çalınmayan kimse kalmadı. Bizim bildiğimiz hırsızlar gece gelirler. Ama bu hırsızlar gündüz gözüyle bile geliyor. Bunların yaptığı eşkıyalıktır. Hırsızlık değil gasptır. Biz bu durumu yetkililere şikâyet ediyoruz ama bir türlü bir çözüm bulunmuyor. Bize bir netice gelmiyor. Sürekli burada hırsızlık oluyor ama bir türlü tedbir alınmıyor.”

“Biz mallarımızdan vazgeçtik, artık can güvenliğimizden korkuyoruz”

“Biz mallarımızdan vazgeçtik, artık can güvenliğimizden korkuyoruz” diyen Mehmet Şirin Turan ise “Bizim tek geçim kaynağımız hayvancılıktır. Başka bir geçim kaynağımız da yoktur. Devletten biz bir yardım istiyoruz. Çünkü sürekli burada hırsızlık oluyor. Güvenlik konusunda bizim yapacağımız bir şey yoktur. Gece nöbet tutuyoruz. Gündüz ne yapalım? Hanlarda kamera var. Ama buna rağmen hırsızlık oluyor. Biz bu hırsızların yakalanmasını istiyoruz. İsteseler bu hırsızlar yakalarlar. Ne gecemiz var ne gündüzümüz var. Gece sabaha kadar nöbet tutuyoruz.” diye konuştu.

İLKHA





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.