Hayvanlarını gölde otlatıyorlar

Hayvanlarını gölde otlatıyorlar

​Muş'un Bulanık ilçesinde çobanlar, büyükbaş hayvanlarını Haçlı Gölü'nde hem otlatıyor hem de serinlemelerini sağlıyor.

Bulanık'taki Haçlı Gölü'nün çevresinde bulunan köylerden hayvanlarını otlatmak için getiren çobanlar, gölde yeşeren otlardan ve yosunlarla hayvanlarını besliyor.

Hayvanların, göle girmeyi adet haline getirdiğini belirten çoban Mecit Atış, sıcaktan bunalan hayvanlar gölde serinlerken, kendileri de karada çay demleyip muhabbet ettiklerini belirtti.

Atış, “Ben burada köyün hayvanlarına bakıyorum. Çobanlık yapıyorum. Hayvanları köyden çıkartırken, otlata otlata getiriyorum buraya. Otlattıktan sonra karınları doyuyor, kendilerini suya atıyorlar. Biz de burada keyfimize bakıyoruz. Çayımızı yapıyoruz, yemeğimizi yiyoruz. Hayvanlar suda keyfini çıkardıktan sonra çıkıp bir daha otluyorlar. Doyuyorlar bir daha giriyorlar. Suyun içinde ot var. Onlar da dayanmayıp göle giriyorlar. Yaklaşık 2-4 saat kalıyorlar. Acıkınca tekrar çıkıyorlar. Genellikle serinlemek için giriyorlar. Akşama doğru çıkıyorlar. Otlata otlata köye götürüyorum tekrar.” dedi.

Kendi hayvanlarına bakan diğer bir çoban olan Ömer Köçeroğlu ise her gün hayvanlar otlattıktan sonra suya girerek serinlediğini, kendileri de karada çay demleyip, muhabbet ederek vakit geçirdiklerini söyledi.

İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.