Hazreti Ali gibi 10 yaşındayken altyapınız olmalı

Hazreti Ali gibi 10 yaşındayken altyapınız olmalı

Araştırmacı-Yazar Yusuf Tutak, Hazreti Ali'nin 10 yaşındayken belli bir alt yapısının olduğuna işaret ederek günümüz çocuklarının da bu birikimde olması gerektiğini vurguladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 'Sahabe ayı' olarak ilan edilen kasım ayı içerisinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında İstanbul’da Hazreti Ali anlatıldı.

Vakıf üyelerinden Esenyurt Kur’an-i İlimler Derneği (EKİ-DER) öncülüğünde Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, Aziz Demir'i Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı.  

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Yusuf Tutak, Hazreti Ali’nin daha çocukken Hazreti Muhammed'in evinde yetiştiğini ve küçük yaşına rağmen büyük işler başardığını ifade etti.

Hazreti Ali’nin çocukluğundan şehadetine kadar olan hayatını kronolojik olarak anlatan Tutak, Hazreti Muhammed'in ona verdiği değerden örnekler sundu.

Tutak, ilk vahyin nazil olmasının ardından Hazreti Hatice’den sonra Hazreti Muhammed'e iman eden ikinci kişinin Hazreti Ali olduğunu ve hayatı boyunca Allah resulünün yanı başında durduğuna, savaşlarda hep en önde olduğuna değindi.

Hazreti Ali'nin iman ettiğinde henüz 10 yaşında olduğunu hatırlatan Tutak, "Peygamberimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Hazreti Ali’yi (Radiyallahu Anh)  büyük bir insan gibi karşısına oturtup imanı anlatıyor. Hazreti Ali, (Radiyallahu Anh) babasına danışması gerektiğini söyleyerek gece boyunca yapılan teklifi düşünüyor. Ardından peygamberimize gelerek 'Rabbim beni yarattığında babama sormadı, o halde ben de iman ederken ona sormayacağım' diyerek tarihi bir ana imza atarak iman ediyor. Şimdilerde 10 yaşında olan çocuklarımızı bakkala bile gönderemiyoruz. Özellikle 10 yaşlarındaki kardeşlerime sesleniyorum. Sizin, Hazreti Ali gibi henüz 10 yaşındayken alt yapınız olmalı, henüz 10 yaşındayken mukayese etmeyi öğrenmelisiniz, henüz 10 yaşındayken içinde yaşadığınız sistemdeki yanlışları görebilmelisiniz, henüz 10 yaşındayken iman ve imansızlık tarafında karar vermeye yeterli bilginiz ve donanımınız olmalı." şeklinde konuştu.

Hazreti Ali'nin İslam’a büyük katkıları olan sahabelerden Sad bin Ebi Vakkas’ın iman etmesine vesile olduğunu hatırlatan Tutak, Hazreti Ali’nin zekâsına ve siyasi anlayışına dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.