Hazreti Ali'nin amacı İslam ümmetinin birliğiydi

Hazreti Ali'nin amacı İslam ümmetinin birliğiydi

Araştırmacı Nezir Tunç, "Hazreti Ali'nin amacı çektiği tüm sıkıntılara rağmen İslam ümmetinin birliğiydi." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Akçakale İlçe Koordinatörlüğü "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında "İlmin Kapısı Hazreti Ali" temalı program düzenledi. Programda bir konuşma yapan, Araştırmacı Nezir Tunç, "Hazreti Ali'nin amacı, çektiği tüm sıkıntılara rağmen İslam ümmetinin birliğiydi." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfının kasım ayında organize ettiği "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında bir program da Akçakale'de gerçekleşti.

Vakfın Akçakale İlçe Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "İlmin Kapısı Hazreti Ali"  temalı gecede; çocukluğu, gençliği ve tüm hayatı İslam'la geçen Hazreti Ali’nin hayatını konu alan programa Araştırmacı Yazar Nezir Tunç konuşmacı olarak katıldı.

Tunç, Hazreti Ali'yi ümmetin layıkıyla anlaması gerektiğini söylediği konuşmasında "O'nun amacı, Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) döneminde de kendi döneminde de çektiği tüm sıkıntılara rağmen İslam ümmetinin birliğiydi. Ancak ümmet olarak biz onu anlamadık. Anlasaydık bugün yanı başımızda Suriye'de Müslümanlar birbirlerini katletmezdi. Mısır'da, Filistin'de ve tüm İslam coğrafyasında ağlayanlar Müslümanlar olmazdı." dedi.

Program daha sonra ilahi sanatçılarının seslendirdiği ve Mustafa Ayhan Camii İmamı Mehmet Oktar Hoca'nın yaptığı duayla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler